TEOG'da bilgisayarın kopya iddiası mahkemeden döndü

TEOG'da, aynı sınıfta sınava girdiği arkadaşıyla aynı yanlışları işaretlediği için bilgisayarın 'ikili kopya çekilmiş' iddiasından sınavı iptal olan Batuhan Ketenci hukuk mücadelesini kazandı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Haziran 2015 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
TEOG'da bilgisayarın kopya iddiası mahkemeden döndü

TEOG'da baba Nurettin Ketenci oğlu Batuhan'a kopya yüzünden 'sıfır' verildiğini öğrendikten sonra hukuki süreci başlattıklarını söyledi: "Önce dilekçemizi yazdık. Dilekçemizde sınavda 20 soru sorulduğunu, aynı hocadan ders gören çocukların aynı yanlışı öğrenmeleri sonucunda aynı yanlışları işaretlemelerinden doğal bir şey olmadığını yazdık. Ayrıca çocuklarımızın başındaki gözetmenlerin kopya ile ilgili bir tutanakları yok. Bilgisayar iki kişinin 6 yanlışı aynıysa hemen kopya işlemi yapıyormuş. Bunun yanlış bir uygulama olduğunu ifade ettik."

Ketenci ilk başvuruyu İstanbul İdare Mahkemesi'ne yaptıklarını ancak mahkeme görevsizlik verdiği için Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını ifade etti,

Bir çok mağdur varmış

"Dava açtıktan kısa süre sonra oğlumun e-okul sisteminde notlarının düzeltildiğini gördük. Eğer düzeltilmese evin yakınındaki imam hatip lisesine otomatik kaydı yapılacaktı. Notları düzeltildiği için Bahçeşehir Anadolu Lisesi'ne kayıt yaptırdık. Kasım ayı gibi de davanın sonucu belli oldu. Bize gelen mahkeme kararında, 10 Temmuz 2014 tarihinde Danıştay 8. Dairesi'ne açılan bir davanın sonuçlandığı ve bu tür kopya işlemine izin veren yönetmeliğin iptal edildiği yazıyordu. Bu dava sayesinde oğlumun notları düzelmiş."

Ketenci, "İkil kopya" davası açtıktan sonra başka mağdurlar olduğunu da öğrendiğini söyledi: "Benim oğlum iki arkasında, çapraz oturan arkadaşıyla kopya çekti iddiasıyla sıfır almıştı. Ancak dava sürecinde başka davalar olduğunu da öğrendik. Sınıfın en önünde ve arkasında oturan çocuklar için de aynı işlem yapılmış. Hatta aynı sınıfta olmayan çocuklara bile aynı yanlışları işaretledikleri için sıfır verilmiş. Bu hatadan dönüldüğüne çok sevindik. Öğretmen tutanağı olmadan çocuklara bilgisayar kararı ile sıfır verilmemeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber