Memur-Sen'den ŞOK açıklama: Hükümet memura yüzde 25 zam verecek

Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen: Hükümet memura yüzde 25 zam verecek

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu, hükümet ve memur sendikaları arasındaki toplu görüşmelerin üçüncü turunda hükümetin yüzde 25'lik zam kararını açıklayacağını öğrendiklerini söyledi.

Hükümet ve memur sendikaları arasında 4.sü gerçekleştirilen toplu görüşmelerde yaşanan gelişmeleri Cihan'a değerlendiren Aksu, hükümetin memurlara yüzde 25'lik zam vereceği yönünde bilgilere ulaştıklarını ifade etti. Aksu şunları dile getirdi: "Bizim almış olduğumuz duyumlara göre hükümet memurların durumlarını göz önünde bulundurarak, yüzde 25 zam verecek. Verilecek olan bu zammında ağırlıklı olarak sosyal yardımlarla destekleneceğini öğrendik. Yarın bu rakamların açıklanmasını bekliyoruz."

Duyumlarını aldıkları yüzde 25'lik zam oranının kendi beklentilerini karşılayacağını ifade eden Aksu şöyle konuştu: "Memurlara verilecek bu rakam aslında bizleri de tatmin eden bir rakam olacak. Bu yıl için bu rakamı yeterli görüyoruz. Memurlar için 8 katrilyon civarında ödenek ayrıldığını bilgisine de ulaştık. En alt kademe memurlara 300, en üst kademede maaş alan memurlara ise 150 YTL verilmesi gündemdedir. Daha az maaş alana daha çok zam verilmesini istiyoruz. Yüzdelik zamlarda üst kademelerde olanlar daha fazla zam almış oluyorlar. Ya herkese eşit biçimde olması ya da ters mantık biçimde ödeme yapılmasını istiyoruz."

Aksu, kendilerinin önerdiği rakamın kira ve aile yardımları çıkarıldığında bin YTL civarında olduğunu belirterek, "Hükümetin vereceği yüzde 25'lik zam ile bu rakama yaklaşılmış olacaktır. Biz bunu bir başarı olarak kabul ediyoruz. Hükümetin vereceğini beklediğimiz bu rakam memurları ve piyasayı rahatlatır ve gerçekten de güzel bir toplu görüşme olur" dedi.

Toplu görüşmeler esnasında aile yardımlarının eşlere yapılması yönünde önerileri olacağını ifade eden Aksu, "Bizim bir teklifimiz daha var. 100 YTL aile yardım yapılması, çocuk yardımlarının iki misline çıkarılması ve bu miktarın eşe verilmesini önereceğiz. Türkiye'de kadınlarımıza yönelik hakların geliştirilmesine de destek olacaktır.Yardımların direkt eşlere yapılması AB'nin de temel çalışmalarından bir tanesi. Biz bunu toplu görüşme masasında da gündeme getireceğiz. Bunun toplumsal anlamda da ciddi yararları olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber