YÖK, 'sahtekarlığa kapı araladı' iddialarına cevap verdi

YÖK, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'na (ÖYP) başvurularda, yanlış beyanda bulundukları tespit edilen kişilere, yeniden başvuru hakkı verilmesi yönündeki düzenlemenin yargı kararları gereği yapıldığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2015 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, 'sahtekarlığa kapı araladı' iddialarına cevap verdi

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulunun 14 Mayıs'ta gerçekleştirdiği toplantıda, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'na (ÖYP) başvurularda, "yanlış beyanda bulundukları tespit edilenler" için getirilen "tekrar başvuru yapma yasağı"nın kaldırıldığı anımsatıldı.

YÖK'ün bu karar dolayısıyla, bazı sendikalar tarafından, "sahtekarlığa kapı araladığı" iddiasıyla suçlandığı belirtilen açıklamada, Danıştay 8. Dairesi'nin, 2 Mart 2015'teki, bu kişilerin "bir daha ÖYP'ye başvurularının kabul edilmeyeceği" yönündeki düzenlemenin yürütmesini durdurduğuna işaret edildi.

Bu mahkeme kararı uyarınca ÖYP Usul ve Esaslarında değişiklik yapıldığı ve "yanlış beyanda" bulunan adayların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmalarının önündeki engelin kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, "Ancak ÖYP Puanlarının iki yıl süreyle yüzde 20 oranında düşürülmesi 14 Mayıs 2015 tarihli YÖK Genel Kurul Kararı ile uygun görülmüştür. Görüldüğü üzere başkanlığımız konuya ilişkin bir yargı kararını uygulamaktan dolayı sahtekarlığa kapı aralamakla suçlanmaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber