Yağmurlu hava etkisini sürdürecek / Haritalı

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2015 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağmurlu hava etkisini sürdürecek / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum, Erzincan ve Konya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya ve Tokat çevreleri, Samsun ve Sinop'un iç kesimleri ile Kastamonu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya ve Tokat çevreleri, Samsun ve Sinop'un iç kesimleri ile Kastamonu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber