Ramazan pidesinin fiyatı ne kadar olacak?

İstanbul ve Türkiye'nin diğer şehirlerinde geçen yıl 1,5 lira olan ramazan pidesinin fiyatı henüz belirlenmedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Haziran 2015 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ramazan pidesinin fiyatı ne kadar olacak?

İZMİR Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı ekmek ve ramazan pidesi konusunda vatandaşlara alışverişini fırınlardan yapka çağrısında bulundu.

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, Manisa'da geçtiğimiz günlerde ahırda üretilen ekmeklerin ele geçtiğini hatırlatarak, İzmir'de her gün 300 bin kaçak ekmeğin sokaklarda, kaldırımlarda, pazar yerlerinde, cami önlerinde satıldığını belirtti.

Sırtı, "Bu ekmeğin 60 bini Manisa Yunus Emre İlçesindeki bu ahırda üretilip İzmir'e getiriliyordu. Bu yakalanınca kente kaçak giren ekmek sayısı böylelikle 240 bine düştü. Sağlıksız ortamda kalitesiz malzeme ile ekmek üretimine önüne geçmek için denetimler sıklıkla yapılmalı. Ekmeğin sokaklarda satışı yasak. Mutlaka ekmek fırınından alınmalı" dedi.

İSTANBUL'DA PİDEYE ZAM YOK

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, "İstanbul'da 300 gram Ramazan pidesi 1.5 liradan satılacak" dedi. Geçen yıl 400 gram pide 300 grama indirilerek yüzde 25 zam yapılmıştı.

Yılmaz, "Bu yıl İstanbul Fırıncılar Odası 300 gram pide için 1.75 lira talep etti ancak 300 gram pidenin fiyatına 1.5 liradan devam etmeye karar verdik" dedi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de, "Pide bir aylık mesele. Biz gerçekten maliyetine satarak, hem halkımızın duasını almak, hem de başkanımızı kırmamak adına bu rakamdan devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber