YÖK, eğitim fakülteleri dekanları ile toplantı yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2015 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK, eğitim fakülteleri dekanları ile toplantı yaptı

Eğitim fakültelerinin kalite ve niteliğinin artırılması amacıyla Türkiye'de ve KKTC'deki bütün eğitim fakültelerinin dekanları ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyelerinin katılımıyla Yükseköğretim Kurulunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman ve YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Safran katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman'ın moderatörlüğünde devam etti.

Toplantıda, eğitim fakültelerinde akademik insan kaynağının yetiştirilmesi ve niteliğinin artırılması, pedagojik formasyon eğitiminde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, eğitim fakültelerine yönelik kalite ve akreditasyon çalışmalarının başlatılması konuları görüşüldü.

Ayrıca, eğitim fakültelerinin yeni program açma taleplerinde istenilecek kriterlerin belirlenmesi, bu fakültelerimizin teknik altyapısının güçlendirilmesi, kontenjanları ve Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyaç analizi ile eğitim fakültelerinin kontenjanlar arası kolerasyonu konuları da ele alındı.

Eğitim fakültelerinde verilen eğitim ile ilgili sorunların tartışılması, çözümüne yönelik çalışmalara devam edilmesi ve gündemdeki maddelerin takip edilmesi için bu toplantıların YÖK koordinatörlüğünde geleneksel hale getirilmesine karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber