Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

AK Parti'li Uslu: "Çok partili bir yapıda kurulacak koalisyonun, ne kadar uzun ömürlü olacağını şimdiden kestirmek zor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2015 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, bu kadar çok parçalı bir Parlamento yapısı içerisinde istikrar çıkacağını zannetmediğini belirterek, "Çok partili bir yapıda kurulacak koalisyonun, ne kadar uzun ömürlü olacağını şimdiden kestirmek zor" dedi.

TBMM'de, 25. Dönem milletvekillerinin kayıt yaptırma işlemleri sürüyor.

Uslu, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Meclis'te zor bir dönem başlıyor. Sizce nasıl bir koalisyon olmalı?" sorusu üzerine Uslu, şöyle konuştu:

"Aziz milletimiz seçim sonuçlarında iradesini ortaya koydu, uzlaşma ve diyalog önerdi. Ülkemiz için hayırlı olsun. Hiçbir siyasi partinin sertlikten, marjinaliteden, illegaliteden medet ummaması gerekiyor. Herkesin plan ve projeleriyle topluma hizmet etme konusunda daha duyarlı ve sorumlu davranması gerekiyor. Nasıl bir koalisyon olacağı konusu pazarlık konusu olmamalıdır. Herkes hizmetini hangi siyasi parti ile daha kolay gerçekleştirecekse, birlikte hareket edebilme şansı vardır. Bu Meclis'ten bir kaç tane koalisyon formülü çıkar. Ama böyle çok partili bir yapıda kurulacak koalisyonun, ne kadar uzun ömürlü olacağını şimdiden kestirmek zor. Bu, sisteme yönelik eleştirilerde ne kadar haklı olduğumuzu, istikrar ortamının ne kadar doğru olduğunu ortaya koymaktadır."

- "İstikrarsız bir ortam var"

Uslu, "(Şu anda istikrarsız bir ortam mı var?) diyorsunuz?" sorusuna yanıt verirken, "Evet, istikrarsız bir ortam olduğu kesin. Bu kadar çok parçalı bir Parlamento yapısı içerisinde istikrar çıkacağını zannetmiyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye'de çok uzun sürelere dayalı bir koalisyon kültürü olmadığına işaret eden Uslu, "Daha çok sandalye paylaşımına yönelik bir siyasi yaklaşımın, ülkenin ihtiyaçlarına ve önceliklerine göre tavır almadığı, politika üretmediği de kesin. Geçmişteki alışkanlıklar bunu gösteriyor. İnşallah memleket için hayırlı olur" diye konuştu.

AK Parti'li Uslu, "Erken seçim mi diyorsunuz?" sorusuna, "Koalisyon öncelikle denenmesi gereken bir yoldur. Eğer koalisyonlar başarılı olmazsa ve sağlıklı, uzun ömürlü bir koalisyon imkanı olmazsa, elbette demokrasilerde düğümü halk çözer" yanıtını verdi.

AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Cahit Bağcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ile AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ile birlikte kayıt yaptıran milletvekili sayısı 5 oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber