Boğazda yüzmeye 'yabancı' ilgisi

Samsung Boğaziçi Kıtalarararası Yüzme Yarışı'na yabancılar büyük ilgi gösterdi. Bu yıl yabancı yüzücüler için konulan 900 kişilik kota, kayıtlar açıldıktan 10 saat sonra doldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2015 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boğazda yüzmeye 'yabancı' ilgisi

ALİM TUNÇAY

Yüzücülerin Asya'dan Avrupa'ya kulaç attığı Samsung Boğaziçi Kıtalarararası Yüzme Yarışı'na yabancılar büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl yabancı yüzücüler için konulan 900 kişilik kota, kayıtlar açıldıktan 10 saat sonra doldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Nihat Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, isteklere yanıt veremediklerini belirterek, "Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları, öyle bir noktaya geldi ki biz artık isteklere yanıt veremiyoruz. Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve bazı sivil toplum örgütleriyle yüzücülerin güvenliğinin sağlanması konusunda çalışma yapılıyor" dedi.

Bu sene boğazda güvenlik açısından bin 800 kişinin yüzmesinin uygun görüldüğünü vurgulayan Usta, "Bunun yarısı 'Türk olsun' dedik ve yabancılara kota koyduk. 900 kişiden sonra kayıt almadık. Bıraksak bin 200, bin 300 kişiye ulaşacak yabancılar. Ülke barajı da koyduk. Bu sene 250 kişi olan ülke kotasını Ruslar, kayıtlar açıldıktan 4,5 dakika sonra doldurdu. 900 kişilik yabancı kotası da 10 saatte doldu. Kayıt almadığımız için başımızı ağrıtan çok yabancı var ama ne yapalım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber