5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2015 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların; öğleden sonra Afyonkarahisar ve Isparta çevreleri ile Konya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Afyonkarahisar ve Isparta çevreleri ile Konya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber