Bakan Şahin Hep Aynı Oyunu Oynuyor?

Toplu görüşmelerin üçüncü toplantısında sendika ve konfederasyonlara sunulan 657 reform taslağının tüm metnini bugün sitemizde yayımladık. Bu taslak hakkında memurlar.net olarak bir yorumda bulunmayacağız. Zira, taslağın dağıtılmasındaki amacın, 2007 yılı memur maaş zammı üzerine odaklanan dikkatlerin dağıtılması olduğuna inanıyoruz. Bakan Şahin geçen yıl da, aynı yola başvurmuş ve günlerce kamoyunu meşgul etmişti. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Şahin toplu görüşmelerin üçüncü toplantısında Başbakan Erdoğan'ın "kamu personel reform taslağı üzerinde mutabakata varılmadan Bakanlar Kuruluna getirilmemesini" ifade ettiğini belirtmiştir. Ancak Sayın Şahin, bir yıl boyunca konfederasyon başkanlarını muhatap dahi almamıştır. Şahin, toplu görüşmeler öncesinde de bu taslağı sendikalara verebilirdi ama Şahin, toplu görüşmelerde bu konuyu gündeme getirerek tüm memurların odaklandığı, 2007 yılı memur maaş zammı üzerindeki dikkatlerin dağıtılmasını amaçlamıştır.

Konunun bir diğer yönü de şudur: 657 reform taslağı esas itibariyle kurumlar arası ücret farklılıklarını gideren, eşit işe eşit ücret getiren bir taslak olmalıdır. Ancak hükümet kurulduğundan bu yana yasalaştırılamayan bu reformdaki mali haklar Bakan Şahin tarafından dağıtılan taslakta yine yer almamaktadır.

Bu çerçevede, gündeme meşgul etmemek amacıyla 657 reform taslağı üzerinde, toplu görüşmeler boyunca, görüş beyan etmeyeceğiz.

Ziyaretçilerimize duyurulur.

657 reform taslağına ulaşmak için tıklayınız.


PERSONEL REFORMUNA İLİŞKİN OLARAK DAHA ÖNCE YAYIMLADIĞIMIZ TASLAKLAR

- 2004 yılında yayımladığımız taslak

- 2005 yılı Mayıs ayında yayımladığımız taslak

- 2005 yılı Ağustos ayındaki taslak

- 20.10.2005 tarihinde yayımladığımız taslak metni

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber