İTÜ milyar dolarlık girişimci çıkaracak

15 yıl içinde 20 milyar doları aşan ihracat gerçekleştiren teknokentler yeni bir dönüşüme hazırlanıyor. İTÜ Arı, 2. Nesil teknokentlerin öncüsü olarak girişimci ekosistemi oluşturuyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Haziran 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İTÜ milyar dolarlık girişimci çıkaracak

METİN CAN

Katma değerli üretim modeline geçişte önemli rol üstlenen teknokentler meyvelerini vermeye başladı. 41 teknoloji bölgesindeki 2 bin 650 firma 15 yıl içinde 20 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirdi. Bu süre içinde 800'den fazla patent de üreten teknoknetlerde yeni bir dönüşüm heyecanı yaşanıyor. Dönüşümün odağında ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent var. İkinci Nesil teknoloji bölgelerine geçişi hedefleyen kuruluş, bu kapsamda adeta yeni bir manifestoya imza attı. Hedefte, başarının 3 temel unsuru olarak görülen mühendislik, pazarlama ve eğitim faktörlerinin girişimcilere henüz kuluçka aşamasındayken aşılanması var. İkinci nesil teknokentin uygulama merkezi ise İTÜ Çekirdek projesi oldu. Yeni nesil tekno-girişimci eko sistemi olarak kurulan İTÜ Çekirdek bu sayede küresel çapta ses getiren girişimciler de yetiştirmeyi başardı. 360 DERECE GİRİŞİMCİLİK

Hedeflerinin milyar dolarlık şirketler yaratmak olduğunu söyleyen İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, 360 derece girişimciliğe imza attıklarını söyledi. Eryılmaz, "Geriye baktığımızda görüyoruz ki, 13 senede Ar-Ge ve inovasyon kavramlarının önemi geniş bir kesim tarafından anlaşılarak özümsendi. 'Kendi teknolojisini geliştirme' yaklaşımı toplumsal olarak benimsendi" diye konuştu.

CARİ AÇIK KAPATAN PROJELER ZAMANI

Cari açığı kapatmaya ve rekabetçi üstünlüğü ele geçirmeye yönelik teknoloji geliştirme döneminin başladığını belirten Eryılmaz, "İTÜ ARI Teknokent olarak, İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi, İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, Hızlandırma Programı ve Girişimcilik Yarışması, İTÜ Teknogirişim Kuluçka Merkezi, İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı, İTÜ ARI Teknokent Chicago Ofisi ile her seviyedeki girişimin daha başarılı olması ve üniversite- sanayi işbirliğinin geliştirilmesi çalışıyoruz" dedi.

1. NESİL TEKNOKENT DÖNEMİ SONA ERDİ

İTÜ ARI Teknokent'in 192 teknoloji şirketi, 5 bin 600 çalışan, alınmış 148 patent ve gerçekleştirilmiş 2 bini aşkın başarılı projeye imza attığını belirten Arzu Eryılmaz, "Görev sona ermedi, yeni başlıyor. '1.Nesil Teknokent' olarak adlandırabileceğimiz dönem İTÜ ARI Teknokent için sona erdi. Geçtiğimiz 2-3 yıl içinde artık 2. Nesil Teknokent olma adımları atıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber