Öldürülen Cezaevi müdürü için tören

Cezaevi müdürü Aktürk'ün cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Adana'ya gönderildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2015 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öldürülen Cezaevi müdürü için tören

Silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün cenazesi, memleketi Adana'ya gönderildi.

Aktürk'ün Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınan cenazesi, tören mangası eşliğinde Kocaeli Adliyesi önüne getirildi.

Burada düzenlenen törene, Aktürk'ün ailesi ve yakınları, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve çok sayıda kişi katıldı.

Tören sırasında Aktürk'ün eşi Gülay Aktürk, güçlükle sakinleştirildi.

Başsavcı Küçük, yaptığı konuşmada, ağlamayacaklarını, düşmanı güldürmeyeceklerini söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır Aktürk'le birlikte çalıştıklarını belirten Küçük, şunları kaydetti:

"Mekanı cennet olsun. Çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, beyefendiliğiyle bizim gönlümüzde taht kurmuştu. Bizler, hainlere boyun eğmeden, yasaların bize vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde, suç işleyerek cezaevine giren insanları, topluma faydalı bir birey olarak göndermek amacıyla görev yapıyoruz. Yasaların, yönetmeliklerin vermiş olduğu görevler dışında, biz insanları ötekileştirerek, sindirerek, aşağılayarak görev yapmıyoruz. Sayın müdürümüz, görevini en iyi şekilde yaptığı için bu muameleye tabi tutuldu. Biz terörü lanetliyoruz. Saldırıyı yapanları, en kısa zamanda kolluk kuvvetlerimizin de gayret ve katkılarıyla adalete teslim edeceğiz."

Törenin ardından Aktürk'ün cenazesi, memleketi Adana'ya gönderildi.

Öte yandan, saldırıyı gerçekleştirenlerin kullandığı otomobilin plakasının sahte olduğu, olayla ilgili terör örgütü DHKP-C'nin üzerinde durulduğu öğrenildi.

Kandıra 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, sabah görev yaptığı cezaevine gittiği sırada Yeşilova kavşağında aracına silahla ateş açılması sonucu yaralanmıştı. Aktürk, aracın şoförü infaz koruma memuru tarafından kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber