Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıkların Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2015 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Batman ve Siirt çevreleri ile Kırklareli'nin doğu ilçeleri, Konya'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Adana'nın kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz ile Sakarya, Kars, Ağrı, Bitlis ve Iğdır çevreleri, Çankırı ve Van'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz ile Sakarya, Kars, Ağrı, Bitlis ve Iğdır çevreleri, Çankırı ve Van'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber