YDS'de 70 alamayan, TSK'da istisnai memur olamaz

Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında istisnai memur istihdamı ilk kez kurala bağlandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Haziran 2015 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YDS'de 70 alamayan, TSK'da istisnai memur olamaz

15 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerindeki istisnai kadrolara nasıl atama yapılacağı düzenlendi

TSK'daki istisnai memur kadroları hangileridir?

İstisnai memur; Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında veya kadro açıklamaları bölümünde özel nitelikli olarak gösterilen görev yerlerine, 657 sayılı Kanunun 59, 60 ve 61 inci madde hükümlerine göre açıktan, kurum içinden veya naklen atanan kişiyi, ifade etmektedir.

İstisnai memurluğa atamada YDS şartı aranacak

15 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle, TSK ve MSB'deki istisnai memur kadrolarına atama yapılırken hangi şartlar aranacağı tek tek gösterildi.

Yönetmelikte yer alan şartlar şu şekildedir:

1) İstisnai memurluğa atanmak için teklif edilecek kişide, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde yazılı genel şartlara ek olarak aşağıdaki şartlar aranır:

a) Kadro ve kadro açıklamaları bölümünde gösterilen nitelikleri taşıması.

b) Gerekli mesleki bilgi, yetenek ve tecrübeye sahip olması.

c) Yabancı dil gerektiren kadrolarda Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) 70 ve daha yukarısında puan almış olması veya YDS sınavına eş değer sayılan sınavlardan da aynı düzeyde puan almış olması.

ç) İlk defa memuriyete alınacaklarda ve naklen atamalarda yaptırılacak güvenlik soruşturmasının olumlu olması.

d) İlk defa memuriyete alınacaklarda ve naklen atamalarda Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık mevzuatında öngörülen nitelikleri taşıması.

e) Açıktan, kurum içinden veya naklen atamalarda Değerlendirme Kurulu tarafından uygun bulunması.

f) Naklen atanacak personel için görevli bulunduğu kurumun olurunun alınmış olması.

(2) Naklen yapılacak atamalarda, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olanlar için birinci fıkranın (ç) ve (d) bentlerindeki şartlar aranmaz.

İstisnalar

Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşaviri, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ile Özel Kalem Müdürü kadrolarına yapılacak atamalar bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir.

İstisnai memurların hakları...

İstisnai memur kadrolarına atananları, sosyal tesislerden nasıl yararlanacağı ve protokoldeki yerleri tek tek belirlenmiştir. Bu konuda yönetmeliğin 12, 13, 14 ve 15. maddelerine bakılabilir. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber