Meteoroloji'den kuvetli yağış uyarısı / Haritalı

Sıcaklıkların Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2015 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den kuvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya ve Amasya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerine yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey ve batı kseimlerde kuzey, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İzmir, Manisa, Kütahya ve Amasya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerine yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber