Eşi özür durumu talebinde bulunacak öğretmen ilişik kesmesin

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Haziran 2015 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eşi özür durumu talebinde bulunacak öğretmen ilişik kesmesin

Her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arası yer değiştirmede birisi atanıp, diğeri atanamayanlardan ataması yapılan öğretmenin isteği doğrultusunda ilişiği kesilmeyebilir. Bu öğretmen, eşinin özür durumunda yer değiştirmesi yapılamaması durumunda atamasının iptalini talep etmesi gerekmektedir.

Geçen yıl ki yer değiştirmelerde bu konu gündeme gelmiş ve ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME GRUP BAŞKANLIĞI bir maille bu durumu tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirmişti.

İşte o e-mail;

Bu durumdaki öğretmenler önceki yıllarda il dışı yer değiştirmesi yapılan eşinin kararnamesi ile eş durumu özrü başvurusu yapmıştır.

Bu noktada öğretmenlerin ve yöneticilerin "Boşalan kadroya özür grubundan yada ilk atamada öğretmen gelmez" diye kaygılanmalarına gerek yoktur. Çünkü ayrılacak öğretmenler artık sistemde görülmekte ve ayrılmış gibi işlem yapılarak atamalar yapılabilmektedir.

Bu nedenle her ikisi de öğretmen olan eşlerden iller arası yer değiştirmede birisi atanıp, diğeri atanamayanlardan ataması yapılan öğretmenin ilişiğini kesmeyip bakanlıktan yapılacak olan açıklamayı beklemesi gerekmekte Bakanlığında yukarıdaki e-maili yine tüm İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber