'Şu güzelliğe bak' sözü cinsel taciz

ANKARA'da asansör firması bulunan Barış E. (40) iddiaya göre, aynı mahallede yaşayan 14 yaşındaki bir kız çocuğuna bir-iki ay boyunca okul yolunda "Şu güzelliğe bak", "Allah'ım bu ne güzellik" diyerek laf attı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Haziran 2015 08:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
'Şu güzelliğe bak' sözü cinsel taciz

Küçük kız, Barış E. ile her karşılaşmasında bu sözleri duydu ancak durumu ailesine anlatamadı. Küçük kız son olarak Barış E.'nin bir arkadaşının, "Bak, seninki gidiyor" sözünü kendi ifadesiyle 'gururuna yediremeyerek' durumu annesine aktardı. Kızın annesi önce Barış E. ile işyerinde görüşerek uyarıda bulundu, ardından da polise giderek şikayetçi oldu. Hakkında Ankara 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel taciz'den dava açılan Barış E., "Yanlış anlama olduğunu düşünüyorum. Özür dilerim" dedi.

'PİŞMANLIK GÖSTERMEDİ'

Kızın tanık olarak dinlenen arkadaşı da sanığın, "Bu ne güzellik, gözlere bak" gibi sözlerini duyduğunu anlattı. Yargılama sonunda Hakim Harun Dinç, 'cinsel taciz' suçunu işlediğine hükmettiği sanığı 6 ay hapse çarptırdı.

Hakim, suçun çok kez işlenmesi sebebiyle, TCK'nın 'zincirleme suç'a ilişkin maddesine göre, cezayı 4'te bir oranında artırarak 7 ay 15 güne yükseltti. Sanık hakkında 'pişmanlık göstermemesi' nedeniyle iyi hal indirimi de uygulanmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber