Sahte belgelerle emeklilik baskını

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, prim ödeme başlangıcını geçmiş dönemlerde göstererek sahte belgelerle emeklilik yapıldığı iddiasıyla operasyon düzenledi.

Operasyonda 10 kişinin sahte belgelerle emekli edildiği belirlenirken, olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen soruşturmada, Antalya il merkezi ve bazı beldelerinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan 10 kişinin, pirim ödemelerinin gerçek olmadığı halde geçmiş dönemlerde başladığı ve düzenlenen sahte kayıtlarla emekli oldukları saptandı. Bu yolla emekli olan 10 kişinin ifadesine başvurulurken, polis olayın faillerinin yakalanması için soruşturmayı derinleştirdi.

Sahte kayıtların ağırlıklı olarak 2001 ve 2002 yılları arasında yapıldığı anlaşıldı. Kayıt işlemlerini çalıştıkları dönemde menfaat sağlayarak yaptıkları iddia edilen Bağ-Kur Antalya İl Müdürlüğünden emekli memurlar D.K, A.Y ve M.Ç.

gözaltına alındı.

Soruşturmada bu kişilere rüşvet vererek ve menfaat sağlayarak, tanıdıklarının sahte kayıtlarla emekli edilmesini sağladıkları iddia edilen Antalya Seyyar ve Sabit Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı M.Ö. ile yönetim kurulu üyesi K.U, eski başkanlar M.D, Ş.A. ve Ü.K. de gözaltına alındı. Emekli memur D.K'nin odada kayıt görevlisi olarak çalıştığı belirlendi.

Gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki sorgularının ardından "sahte belgelerle emekli yapmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber