Koalisyonun nabzı VIP'te tutuluyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "hükümeti kurma yetkisi alan AKP bize gelene kadar koalisyon görüşmesi olmasın" talimatı nedeniyle "diyalog" sorunu ortaya çıkarken, Ak Parti ve CHP, MHP'nin nabzını "VIP sohbetleri" ve "genel yemekli davetlerde" tutuyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koalisyonun nabzı VIP'te tutuluyor

ÖNDER YILMAZ

Bahçeli'nin "görüşmeyin" talimatına MHP'li kurmaylar harfiyen uyması, Ak Parti ve CHP'lilerin "temas" sorunu yaşamasına yol açtı. Durum böyle olunca siyasi partiler rakiplerinin nabzını özellikle MHP'deki gelişmeleri "VIP sohbetlerinde", "THY uçaklarındaki yan yana koltuklarda" ve "herkese açık yemek davetlerindeki masalarda" tutuyor. Ak Parti ve CHP'li yöneticiler, VIP'te, uçakta ve yemekte karşılaştıkları MHP'li kurmaylara "olası koalisyonları" sorarken, Genel Başkan Bahçeli'nin koalisyona yönelik hangi hamleyi yapacağını anlamaya çalışıyor. Parti kurmaylarının genel ortamlardaki bu diyalogları liderlere aktarıldıkça gayri resmi köprü kurulmuş oluyor.

Bahçeli'ye iletiliyor

Ak Parti ve CHP'li yöneticilerle VIP'te, Uçak'ta, yemekte sohbet eden MHP'li yöneticileri aldıkları izlenimleri Genel Başkan Bahçeli'ye iletiyor. Bahçeli ise kurmaylarına partiyi bağlayıcı herhangi bir yorum yapmaktan kaçınmalarını, resmi müzakereler başlamadan bu tür diyaloglara zorunlu olunmadıkça girilmemesi tavsiyesinde bulunuyor. Bahçeli, bilgisi dışında Ak Parti ve CHP ile temas kurulması halinde ise o görüşmeyi gerçekleştiren isimleri kesin bir dille uyarıyor. Bu arada MHP yönetimi tabandan gelen "koalisyona girelim" baskısıyla karşı karşıya. Olası MHP-CHP koalisyonuna HDP'nin desteğine rağmen girilmesi yönünde talepler gelmesine rağmen, taban daha çok Ak Parti - MHP koalisyonunu istiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber