Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıkların Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Haziran 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri ile Edirne, Afyonkarahisar, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Kırıkkale, Ordu ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile Çanakkale'nin Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Ezine, Ayvacik, Gökçeada, Bozcada ve Merkez, Balıkesir'in Edremit, Ankara'nın Kızılcahamam, Çubuk ve Kalecik ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile Çanakkale'nin Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Ezine, Ayvacik, Gökçeada, Bozcada ve Merkez, Balıkesir'in Edremit, Ankara'nın Kızılcahamam, Çubuk ve Kalecik ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını, yıldırım, yerel dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber