Çelik'ten '100 Temel Eser' için çağrı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Çelik, Van'da yaptığı açıklamada, müstehcenlik, küfür, kaba sözler, argo içeren ve "MEB'in okullara tavsiye ettiği 100 Temel Eser kapsamındadır" ifadesi bulunan kitaplarla ilgili bir liste hazırlatacaklarını bildirdi. Çelik, gazetelerde konuyla ilgili haberlerin çıktığı ilk gün buna ilişkin talimat verdiğini söyledi.

Velilere, öğrencilere ve gazetecilere çağrıda bulunan Çelik, içinde argolu, hakaret içeren ifadeler bulunan kitapların kendilerine ihbar edilmesini istedi.

Çelik, "İçinde Cumhurbaşkanına veya bir başkasına hakaret içeren bir kitabın okullara, öğrencilere tavsiye edilmesi söz konusu olmaz. Müstehcenlik, küfür, argo, kaba kelimeler, laflar, eğitimin ruhuyla kesinlikle bağdaşmaz. Bizim böyle bir şeyi tavsiye etmemiz de mümkün değil. Biz Türk Şiiri Antolojisi demişiz. Birisi tutup da belden aşağı müstehcen ifadelerle bir şiir antolojisi hazırlarsa ve 'MEB çocuklara şiir tavsiye etti' diye verirse bunda bizim bir günahımız aranmaz ki. Ben piyasalardaki kitapları her gün kontrol edecek halde değilim. Böyle bir yetkim de imkanım da yok"dedi.

Bu tür yayınların doğru olmadığını vurgulayan Bakan Çelik, 'Eğer birisi bizim adımızı taşımışsa, argo ve küfür varsa, birine hakaret varsa, bizim logomuzu taşıdığı için dava açarım' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber