Alnından alınan dokuyla burun yapıldı

KAHRAMANMARAŞ'ta kanser hastası 78 yaşındaki Mehmet Ceviz'e alnından alınan dokularla yeni bir burun yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Haziran 2015 19:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Alnından alınan dokuyla burun yapıldı

Burnundaki kanser nedeniyle sık sık kanama, kötü koku ve görüntüsü olan Mehmet Ceviz rahatsızlığı nedeniyle daha önce çok sayıda hastanelere başvurdu. Ancak ameliyatın riskli olduğu söylenerek geri çevrilen Mehmet Ceviz, başvurduğu Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan başkanlığındaki ekip tarafından tedaviye alındı. Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan, Ceviz'in alnından alınan dokuyu şekillendirip yeni bir burun yaptı.

Başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan, "Öncelikle hastamızın sağlığına kavuşması bizim için mutluluk verici. Mutluluk veren diğer bir konu ise artık Kahramanmaraş'ta bu tür operasyonların yapılıyor olması. Kahramanmaraşlı halkımızın tedavi için çevre illere taşınmasına gerek yok. Çünkü üniversitemiz yeni yerleşkesinde her geçen gün daha iyilere doğru koşuyor" dedi.

Burnuyla birlikte yüz görüntüsü değişen Mehmet Ceviz ise sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Burnumdaki hastalıktan dolayı nefes darlığı çekiyor ve rahat uyuyamıyordum. Kanama ve kötü koku nedeniyle insanların arasına da çıkamıyordum. İsrafil Bey bana burnumu düzelteceğini söylediğinde bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Çünkü burnumun eski haline geleceğinden ümidimi kesmiştim. Şikayetlerimden kurtulmak umuduyla ameliyatı kabul ettim. Burnumun şimdiki halinden çok memnunum. Ameliyat eden doktoruma her gün dua ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber