Valiliğe ait şasi numarası olmayan otomobili sattılar

ZONGULDAK'ta, maden işçisi 35 yaşındaki Serkan Çevik, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü ihalesine girerek satın aldığı devlete ait otomobili muayene istasyonuna götürdüğünde, şasi numarasının olmadığını öğrendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Haziran 2015 11:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Valiliğe ait şasi numarası olmayan otomobili sattılar

Çevik, muayenesini ve tescilini yaptıramadığı için trafiğe çıkaramadığı aracı iade edip parasını geri almak için başvururken duruma tepki gösterdi. Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, aracın geri iade edilmesiyle ilgili talebin incelendiğini söyledi.

Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılırken ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle 2012'de demirbaş düşümü yapılan 1990 model 67 AK 003 plakalı otomobil, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nce geçen 21 Nisan'da yapılan ihalede satışa çıkarıldı. Maden işçisi Serkan Çevik, ihaleye girip 5 bin 637 lira ödeyerek otomobili satın aldı.

MUAYENEDE ŞASİ NUMARASI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Çevik, 7 Mayıs'ta teslim aldığı aracı, LPG taktırıp yaklaşık 2 bin lira masraf yaptıktan sonra araç muayene işlemleri için muayene istasyonuna götürdü. Ancak yapılan incelemede araçta şasi numarası olmadığı ortaya çıktı. Şaşkına dönen Serkan Çevik, binmek için aldığı aracın muayenesini ve trafik tescilini yaptıramadı. Çevik, trafiğe çıkaramadığı otomobili iade edip parayı geri almak için Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'ne başvurdu. Aradan 1.5 ay geçmesine rağmen aracı teslim edemeyen ve parasını geri alamayan Çevik, duruma tepki gösterdi.

'MAĞDUR EDİLDİM'

Milli Emlak Müdürlüğü'nün aracı geri almak istemediğini ve kendisine, "Şasi numarasını bir şekilde hallederiz" denildiğini ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

"Valiliktekiler bana, 'Sen sıkıntı yapma. Bu Valilik aracı. Biz bunu bir şekilde hallederiz' gibi şeyler söyledi. Ben, beni aradan çıkartmalarını isteyerek paramı geri istedim. Legal mi illegal mi nasıl yapıyorlarsa yapsınlar, ama ben bu arabayı artık almak istemiyorum. Ben bu aracı bu şekilde uğraşmak için almadım. Binmek için aldım. Ancak bu haliyle söz konusu aracı trafiğe çıkarmam, adıma kaydını yaptırmam mümkün değil. Makina Mühendisleri Odası Şubesi bu haliyle araca orijinallik belgesi vermiyor. 2 aydan bu yana araca binemiyorum. Bu şekilde devlet tarafından mağdur edildim. Bu aracı benden alsınlar. Hem ödediğim para hem de aldıktan sonra araca yaptığım yaklaşık 2 bin liralık masrafın tarafıma ödenmesini istiyorum."

'BEDAVA VERSELER ALMAM'

Serkan Çevik, yaptığı araştırmada otomobilin 1993'de kaza yaptığı, kazadan sonra şasi numarasının olduğu bölümün değiştirildiğini öğrendiğini söyledi. Kapılarında, 'Resmi hizmete mahsustur' yazısı bulanan devlete ait aracın şasi numarası olmadan yıllarca trafiğe nasıl çıktığını anlamadığını belirten Serkan Çevik, "Bir şekilde 2009'a kadar illegal yollardan bu aracın muayenesi yapılmış. Şimdi bana da illegal yoldan 'trafikle yazışırız ve bir şekilde buna bir şasi numarası veririz' diyorlar. Ben artık bu saatten sonra bu şekilde kabul etmek istemiyorum. Bu devletin ayıplı malı. Bu ayıbı örtsün, alsın benden aracı. Ben bedavada hibe etseler bu aracı istemiyorum" diye konuştu.

Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, aracın geri iade edilmesiyle ilgili talebin incelendiğini, ilgili kurumlarla yazışmaların sürdüğünü söyledi.

Gürkay GÜNDOĞAN/ ZONGULDAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber