Yağışlı hava etkisini devam ettirecek / Haritalı

Sıcaklıkların Yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2015 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlı hava etkisini devam ettirecek / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu, Karadeniz, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, Kars ve Ardahan ile Adana, Osmaniye ve Erzincan'ın kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kastamonu, Çankırı, Çorum, Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber