Okul müdürü evlendikten 8 gün sonra istismardan tutuklandı

Okul müdürü evlendikten 8 gün sonra istismardan tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2015 14:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Okul müdürü evlendikten 8 gün sonra istismardan tutuklandı

Bursa'da öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 7 yıl hapis cezasına çarptırılan okul müdürü, evlendikten 8 gün sonra tutuklandı.

Olay, 2007 yılında Orhaneli ilçesindeki bir ilköğretim okulunda meydana geldi. İddiaya göre, sınıf öğretmeni H.B., 9 yaşındaki 3. sınıf öğrencisini tost parası verme bahanesiyle evine götürüp, elbiselerini çıkarmadan istismarda bulundu. H.B.'nin, küçük kız ile tostçuda bekleyen arkadaşına da 50'şer kuruş para verdiği öne sürüldü. Öğretmen H.B.'nin bu olaydan birkaç gün sonra 9 yaşındaki öğrencisini telefon şarj aletini bir başka öğretmene götürme bahanesiyle evine çağırıp, cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü. Herkesi şoke eden olay, küçük kızın okula gitmek istememesi üzerine baskı yapan ailesine durumu anlatmasıyla ortaya çıktı.

Durumun savcılığa intikal etmesi üzerine hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından dava açılan öğretmen H.B.'nin yargılaması tutuksuz olarak yapıldı. Hakkındaki iddiaları yalanlayan H.B., hiçbir öğrencisini evine almadığını söyledi. Mağdur ise tost parası verme ve daha sonra da telefon şarjı verme bahanesiyle öğretmeni H.B. tarafından eve çağrıldığını, H.B.'nin cinsel istismarına maruz kaldığını anlattı.

Mahkeme, sanık H.B.'yi 'Cinsel istismar' suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün, 'küçüğün özgürlüğünün kısıtlanması' suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum etti.

Yargılama sürürken tutuklanmadığı için görevine devam eden H.B., Bursa'daki bir okulun müdürlüğüne kadar yükseldi. Bu arada evlenen H.B., düğünden 8 gün sonra Yargıtay'ın hakkındaki hapis cezasını onamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber