Emekli Başçavuşu yanarken izlemiş

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük mevkiinde baraka içinde yanarak hayatını kaybeden emekli Levazım Başçavuşu Nuh Yoldaş'ın katil zanlısı kadın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2015 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli Başçavuşu yanarken izlemiş

Jandarma, baraka yanarken zanlının barakanın yanışını izlediği görüntülere ulaştı.

22 Mayıs 2015 tarihinde gece vakti Akbük sahilinde bungalovda çıkan yangında içeride bulunan emekli Başçavuş Nuh Yoldaş (55) yanarak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından yangın hakkında soruşturma başlatan Yerkesik Jandarma Komutanlığı, yaklaşık bir aylık titiz çalışmanın ardından olayın normal bir yangın olmadığını ve ahşap bungalovun kundaklama sonucu yandığını şüphesi üzerinde yoğunlaştı. Jandarma ekipleri çevrede yaptıkları araştırma ve soruşmanın ardından barakanın yanışı esnasında çekilmiş kamera kayıtlarına ulaştı. Zanlının, emekli başçavuşa uyku ilacı verdiği ve içeriden baraka içindeki eşyaları yaktıktan sonra dışarı çıktığı ileri sürüldü.

Olayla ilgisi olduğu tahmin edilen ve yangında hayatını kaybeden emekli Başçavuş Nuh Yoldaş ile 10 yıldır tanışan Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire Halime B. jandarma tarafından nöbette iken gözaltına alındı. Halime B. ilk ifadesinde Nuh Yoldaş'ın uyku bozukluğu çektiğini ve uyku ilacı verdiğini söylerken, mahkemede verdiği ifadede ilk ifadelerini kabul etmediği öğrenildi. Jandarma ekiplerinin, olay günü Akbük'e gitmediğini de söyleyen zanlının barakanın yanışını izlediği görüntülere ulaştı.

Zanlı Halime B.'nin Nuh Yoldaş'a ve piyasaya yüklü miktarda borcu olduğu ileri sürüldü.

Jandarmadaki sorgulamasının ardından adli makamlara sevk edilen Halime B. savcılık tarafından tutuklanması talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlı Halime B. nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine götürülürken kasten adam öldürme suçlamasıyla yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber