Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Genelkurmay Başkanlığında devir-teslim töreni...

- Genelkurmay karargahındaki törende, Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a devredecek.

- Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Çankaya Köşkünde görüşecek.

- Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Vytautas Nauduzas,Cumhurbaşkanı Sezer'e veda ziyaretinde bulunacak.

3- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın

başkanlığında Başbakanlık merkez binada toplanacak.

4- DSP Genel Başkanı Sezer, Ege'de faaliyet gösteren 170 sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren Türkiye'nin ilk sivil toplum birliği olan Ege Sivil Toplum Birliğinin (ESTOB), İzmir Ticaret Odasında düzenleyeceği kongrede konuşma yapacak.

5- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Dr. A. Zahid Akman ile bazı üst kurul üyeleri ulusal televizyon kanallarının spor sorumluları ile İstanbul'da bir araya gelecek.

6- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşme takip çadırında, Emekli Bir-Sen yöneticileri de Memur Sen'in toplu görüşme takip merkezinde emeklilerin durumlarına ilişkin ayrı, ayrı açıklama yapacaklar.

7- BM Genel Sekreteri Kofi Annan Beyrut'a gidiyor.

- Annan, Lübnan'ın güneyine konuşlandırılması planlanan BM barış gücüyle ilgili Lübnan Başkanı Fuad Sinyora ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşecek.

8- Tutsat sistemine hazır mıyız?

- İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince:

- "Problem, yasada ya da faizde değil. Problem, uzun vadeli Türk Lirası kaynak bulunamıyor olmasında."

- "Sabit faizin yanı sıra değişken faize de tarafların rızasıyla karar vermek mümkün olmalı."

- Akbank Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Başkanı Cem Muratoğlu:

- "Önümüzdeki günlerde önümüzü biraz daha görüyor olmamız, fon bulma açısından bankacılık sistemini biraz daha rahatlatacak ve işlerin biraz daha açılmasını sağlayacaktır."

9- Toplantı...Ziyaret...Seminer...

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ankara asfaltı İZBETON Belkahve tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Gür ve beraberindeki heyet, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'i makamında ziyaret edecek.

- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, kurumun bölge müdür yardımcılarına yönelik İstanbul'da düzenlenen eğitim seminerinin açılışında konuşacak.

- Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA),TÜBİTAK ve Kocaeli Üniversitesinin işbirliğince düzenlenecek 1. Uluslararası Sosyal Bilimciler Kongresi'nin tanıtımı İzmit'te yapılacak.

- İstanbul Ticaret Odası (İTO), Sigortacılık Yasa taslağı ile ilgili bilgilendirme semineri düzenleyecek.

- Bursa İl Sağlık Müdür Vekili Serhat Yamalı, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğlu ve Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Dindar, hastanenin yeni doğan bakım ünitesinde görülen mikrobik vakalarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan başkanlığındaki 20 kişilik heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, Bursa Valisi Nihat Canpolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i ziyaret edecek.

- İzmir Ticaret Borsasının Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı yapılacak.

- İzmir'de 21-24 Eylül tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Tarım Sera ve Hayvancılık fuarına katılacak geniş katılımlı İtalyan heyetinin faaliyetlerine ilişkin İzmir İtalyan Ticaret Odasında basın toplantısı düzenlenecek.

10- Orman Yangınlarına "Su Havuzu" Çözümü...

- Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oktay Varlıer:

- "Orman Bakanlığının, helikopterlerin yangınlara anında müdahale edebilmesi için kısa mesafeden su alıp götürmesine olanak sağlayacak, orman kenarlarında su havuzları yapılması çalışmasına, başlatacağımız kampanya ile destek vermek istiyoruz."

- "Bu konuda bütün iş adamlarına çağrı yapıyorum."

- "Türkiye orman ürünlerinden yeterince faydalanamıyor. Bizim kadar orman alanına sahip Finlandiya'nın orman ürünlerinden sağladığı gelir 40-50 milyar dolar, bizim sağladığımız gelir 1-2 milyar dolar."

11- "Ilısu Barajı, en uygun yerde yapılıyor"

- Yetkililer, Ilısu Barajı'nın inşası için Dicle Nehri üzerinde incelenen bütün baraj bölgeleri arasında "en uygun" alanın seçildiğini bildirdiler.

- Zemin etütleri sırasında, 10 alternatiften 9'u eriyen zemin özelliği taşıdığı için elendi.

- Baraj, hem kendi bünyesinde enerji üretip, hem de 120 bin hektar alanın sulanmasını sağlayacak Cizre Barajı'nın yapılabilmesini mümkün kılacak.

12- Her lisede "Hababam Sınıfı"...

- Rıfat Ilgaz'ın birçok kez sinemaya uyarlanan eseri için bütün okulları kapsayan tiyatro yarışması açılıyor.

- Rıfat Ilgaz'ın Oğlu Aydın Ilgaz:

- "Her okulun 'Hababam Sınıfı'nı tiyatroya uyarlayacağı bir yarışma düzenleyeceğiz. CD'lere kaydedilecek gösterimler, İstanbul'da oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek"

- "Rıfat Ilgaz'ın bu başyapıtı bugüne kadar sinemaya doğru aktarılamadı. Yeni hazırladığımız filmde, bu yarışmada dereceye giren öğrenciler de rol alacak."

13- Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sözleşme imzalayacak.

- Kezman, Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.

14- Türk Telekom Lig (A)'da 2. haftanın son maçı İzmir'de Karşıyaka ile Altay arasında oynanacak.

15- Renault F1 Team pilotlarından Giancarlo Fisichella,Bursa'daki OYAK Renault Otomobil Fabrikasını ziyaret edecek.

16- Avrupa Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası Finalleri Fransa'nın Metz kentinde sürüyor.

- Türkiye grubundaki 3. maçını Polonya ile yapacak.

17- Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan ve GSGM İl Müdürü Tamer Taşpınar, Avrupa Gençler Tekerlekli Basketbol Şampiyonası'nın tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber