Mimarlar Odası faaliyet alanında çalışma yapmıyor

Türkiye'yi uçuracak büyük projelere karşı dava açarak işleri durdurmaya çalışan Mimarlar Odası son yalanından sonra çizmeyi aştı. Halkın ve mimarların tepkisini çeken odanın, kendi faaliyet alanında çalışma yapmaması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Haziran 2015 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mimarlar Odası faaliyet alanında çalışma yapmıyor

Mimarlar Odası'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki masa ve tabakların maliyetiyle ilgili son iftirası yeni bir tartışmayı başlattı. Mimarlar Odası'nın asıl görev ve misyonundan uzaklaşıp AK Parti Hükümeti'nin yaptığı büyük projelerin önünü kesmek ve kara propaganda siyasetinin tek hedefi haline getirmesi tepkilere neden oldu.

ODA BAŞKANI TEPKİ ÇEKİYOR

Mesleki faaliyetleriyle hiçbir ilgisi olmayan açıklamalara imza atan Mimarlar Odası üyelerini de rahatsız etmeye başladı. Gezi Parkı eylemlerinde başrolde oynayan, 3'üncü köprü ve havalimanı gibi dev projeleri yargıya götüren Mimarlar Odası'nın Başkanı Eyüp Muhcu'nun mesleki hiçbir etkinlik ve açıklamasının olmamasına tepki gösteren mimarlar "Mimarlar Odası siyaset odası oldu" yorumunu yaparak tepki gösteriyor.

KENDİ MİSYONUNU YİTİRDİ

Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu mesleki tek faaliyet ya da açıklamada bulunmuyor. Muhcu'nun mimarların sorunları, mesleki faaliyetleri yerine siyaset yapmakla meşgul olduğunu belirten meslektaşları 'Oda artık misyonunu yitirdi. Adeta siyasi bir obje haline getirildi. Mimarlar Odası, siyaset odası oldu' diye tepki gösteriyor. Muhcu'nun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabındaki mesajları Mimarlar Odası'nın halini özetliyor.

DEVLETİ ZARARA UĞRATTI

Oda, halkın refahı için yapılan büyük projelere savaş açtı. Peş peşe açılan davalarla devlet milyonlarca lira zarar etti. Mimarlar Odası teknik bilgiler yerine uydurma ve gözleme dayalı bir liste yaptı. Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftar masasının 240 bin, koltukların ise 435 bin lira olduğunu iddia etti. Ancak 240 bin lira denilen masanın gerçekteki fiyatının 4 bin 600 lira olduğu ortaya çıktı.

İşte iftira listesi

Mimarlar Odası'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili yaptığı fiyatlandırma listesinde sadece iftira var. Peyzaj ve bitki maliyeti: 2 milyar 500 milyon TL. Peyzaj bakım maliyeti: 108 milyon TL. Yüksek güvenlikli cam maliyeti (22.000 metrekare üzerinden): 701 milyon TL. 4.000 metrekare halı maliyeti: 1 milyon 200 bin TL. Aylık elektrik gideri: 1 milyon 200 bin TL. Altın varaklı bardak maliyeti (adet): Bin TL. Avize 200 adet (yuvarlak merdiven üstü): 35 milyon TL.

Malzemeyi gözünden tanıyorlarmış

Cumhurbaşkanlığı tarafından masa ve sandalyelerin gerçek maliyetlerinin açıklamasından sonra yalanı ortaya çıkan Mimarlar Odası yaptığı açıklamayla yalanına kılıf bulamadı. Açıklamada söylediklerinin arkasında olduklarını belirten oda yönetimi "Biz malzemeyi gözünden tanırız" dedi.

Aydın Doğan'ı unuttular

Mimarlar Odası, Trump Towers projesiyle ilgili dava açmadı. Oda yetkilileri Doğan'ın rant kulesine dava açmayı unuttuklarını açıkladı. İmar planlarında spor alanı olarak gözüken arazi üzerinde yükselen Trump Towers'ta, Aydın Doğan emsal artışıyla 1 milyar dolarlık kazanç sağladı.

#direnTMMOB

Mimarlık faaliyeti dışında her şeyi yapan Mimarlar Odası, Gezi Parkı eylemleri sırasında da başroldeydi. Gezi Parkı'nda ağaç bahanesiyle halkı provoke eden grupların başında yine Mimarlar Odası başı çekti.

Görevimiz klozet, bardak değil

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ne bir tepki de, Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Sayım Adanur'dan geldi. AKŞAM'a konuşan Adanur, "Yapının geneline ilişkin görüş açıklanabilir. Ancak klozetle, bardakla, avizedeki kristal veya masanın fiyatıyla uğraşmak Mimarlar Odası'nın görevi değildir. Ankara Şubesi'nin sürekli bu nitelikte açıklamalarını yanlış buluyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber