Sağlık Bakanlığına şube müdürlüğü yeniden geliyor

Sağlık-Sen'in, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatlarında birim sorumlularına unvan ve buna bağlı olarak mali haklarının verilmesine yönelik, şube müdürlüğü kadrosu kurulması talebi, Kurum İdari Kurul Toplantısı'nda kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2015 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığına şube müdürlüğü yeniden geliyor

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Kurum İdari Kurul'unda, kurum çalışmalarına işlerlik katması ve çalışan personelin mağduriyetinin giderilmesi için düzenleme yapılmasının gerektiği belirtildi.

Yapılan görüşmeler sonrasında, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kurumların merkez teşkilatlarında "Birim Sorumlusu" adı altında bir kadro bulunmadığı, Devlet Personel Başkanlığı'ndan alınacak onay sonrası "Şube Müdürlüğü" kadrosu ihdasının yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, şube müdürlüğü kadrolarının kaldırılmasından sonra işleyişte bazı sorunlar ve tıkanmalar yaşandığını belirterek, "Şube müdürü kadrolarının ihdas edilmesiyle, önemli bir sorun çözülmüş olacak. Hizmet kalitesi artacağı gibi, zaman konusunda da önemli mesafeler alınacaktır. En kısa sürede, gerekli yasal çalışmaların tamamlanıp, şube müdürü kadrosunun hayata geçmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber