Bakan Şahin: KESK memuru düşünmüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle konfederasyonlar arasında gerçekleştirilen toplu görüşmelerin 5. oturumunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, görüşmelerden çekilen KESK'i eleştirdi.

Toplu görüşmelerin 5. turu 25 Ağustos 2006 tarihinde yapıldı. Saat 15.45'te başlayan toplantı yaklaşık altı saat sürdü ve saat 21.40'da sona erdi. Toplu görüşmelerin en uzun oturumu olan bu toplantıda kamu çalışanları için en önemli kazanım, Kurum İdari Kurul kararlarının bağlayıcı olması yönünde yasal düzenleme yapılması için mutabakata varılması oldu. Bakan Şahin, memurlara grev hakkı isteyen sendika başkanlarına, "Parlamento kulislerinde memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı konusu açıldığında milletvekilleri memurlara bu hakkın verilmesinin erken olduğunu söylüyorlar. Sebebini sorduğumda bazı sendikaların memur sendikacılığı yapmadığını ideolojik sendikacılık yaptığını dile getiriyorlar" karşılığını verdi.

Şahin, ayrıca, toplu görüşmelerden çekilen KESK'i isim vermeden eleştirerek, "Eğer memurlarla ilgili bir hak peşinde olsalardı şimdi burada olurlardı" ifadesini kullandı. Bu yönde sendikalara da önemli görevler düşüyor diyen Şahin, olgun ve yapıcı tavırları nedeniyle Kamu-Sen ve Memur-Sen'e teşekkür etti. Toplu görüşmeler esnasında Bircan Akyıldız'ın, "Arkadaşlarla bir araya gelelim. Biz ne kadar uzlaşma arayışı içinde isek, siz karşı çıkıyorsunuz. Arkadaşlarla görüşmek için beş dakika ara istiyoruz" sözleri üzerine oturuma beş dakika ara verildi. Verilen arada Türkiye Kamu-Sen heyeti kendi arasında toplu görüşmelere ilişkin değerlendirme yaptı ve ardından toplantıya devam edildi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sendikal çalışmalara zaman ayrılması bakımından önemli olduğu gerekçesiyle toplu görüşmelerin iki yılda bir yapılmasını istedi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise bu öneriye karşı çıktı. 6. ve son tur görüşmeler ise 29 Ağustos 2006 Salı günü saat 10.00'da yapılacak. Bu toplantıda maaş zamları ve hizmet kollarına ilişkin talepler görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber