Kadınlar, polislik mesleğini üniforma için tercih ediyor

Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doç. Gülsen Demir'in yaptığı araştırma, kadın polislerin üniformadan etkilenerek ve güç sahibi olma isteğiyle bu mesleği seçtiklerini ortaya çıkardı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsen Demir, kadın polislerin mesleklerini seçerken en çok "üniformadan" ve sağladığı güçten etkilendiğinin belirlendiğini söyledi.

Demir, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli kadın polisleri temel alan ve yüz yüze yapılan mülakat sonucu, mesleğe bakış açılarını değerlendirdiklerini kaydetti.

Eşleri de polis

Kadın polislerin baba mesleği olarak devlet memurluğunu seçtiğini dile getiren Demir, kadın polislerin eşlerinin tamamına yakınının da polis olduğunun görüldüğünü söyledi.

Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayan polislerin büyük çoğunluğu doğrudan 'polis olma' isteğiyle hareket etmiş. Bu eğilimleri belirten ifadeler arasında 'üniformanın cazibesi' ve o bağlamda 'güç sahibi olma isteği' ön plana çıkmaktadır." Kadın polisler güç sahibi olma isteğini, erkeklerle baş edilebilecek bir yol olarak görüyor. 'Başka bir meslek içinde olmak ister miydiniz?' sorusuna verilen tereddütsüz cevap da 'öğretmenlik' oldu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber