SGK 'fizik tedavi' iddialarına cevap verdi

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Tek İstekleri Yaşam Boyu Tedavi" başlığı ile yer alan haber üzerine yapılan açıklamamız aşağıda yer almaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2015 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK 'fizik tedavi' iddialarına cevap verdi

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Tek İstekleri Yaşam Boyu Tedavi" başlığı ile yer alan haber üzerine yapılan açıklamamız aşağıda yer almaktadır.

Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarına yönelik tedavileri Kurumumuzca karşılanmaktadır. Haberin içeriğinde yer alan Serebral Palsi hastalarının yıllık 90 seans olan fizik tedavi kotasının 60'a düşürüldüğü ve 16 yaşından büyük olan Serebral Palsi hastalarına tedavi kısıtlaması getirildiği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Halen hastaların yaş gruplarından bağımsız olmak üzere tüm Serebral Palsi hastalarında Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan rapor kuralları doğrultusunda yıl içerisinde 90 seansa kadar fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Kurumca karşılanmaktadır. Bilimsel dernekler ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan toplantılar sonucu hastaların tedavilerini özel sağlık hizmeti sunucuları ile resmi sağlık hizmeti sunucularında ne şekilde alabilecekleri planlanarak gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Ayrıca; yine bu grup hastalarda, mobilitenin korunmasının sağlanması ya da gerçekleştirilmesi amacıyla cerrahi girişim veya botulismus toksini uygulandığı takdirde ilave 30 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları da Kurumca karşılanmaktadır.

Kurum olarak politikamız hiçbir branş, sağlık hizmeti ve sağlık hizmeti sunucusu farkı gözetmeksizin toplumun her kesiminin sağlığa adil, kolay ve nitelikli bir şekilde erişimini sağlamaktır. Toplumu ilgilendiren bu tür sağlık haberleri yayımlanmadan önce ilgili birimlerden bilgi alınarak haber yapılması konusunda hassas davranılması gerektiği değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber