Hastane'de verilen yanlış kan öldürdü iddiası

Eskişehir'de özel bir hastanede yapılan kalça protez ameliyatında yanlış kan verildiği iddiasıyla rahatsızlanan ve sevk edildiği üniversite hastanesinde yaşam savaşı veren kadın hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2015 19:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Hastane'de verilen yanlış kan öldürdü iddiası

İddiaya göre, İstanbul'da ikamet eden Sebahat Tığlı (63), oğlunu ziyaret etmek için geldiği Eskişehir'de sol kalçasından rahatsızlanınca 12 Mayıs 2015 tarihinde özel bir hastaneye kaldırıldı. Bir gün sonra kalçasına protez takılması için ameliyata alınan Tığlı'ya iddiaya göre kan grubu 0 Rh Pozitif olduğu halde B Rh Pozitif kan verildi. 7 ünite kan verilen ve 2 gün yoğun bakımdan çıkamayan hasta, üçüncü gün servise indirildi. Ancak hastanın durumu tekrar ağırlaşınca böbrek yetmezliği teşhisi ile diyalize sokuldu. Hastada herhangi bir iyileşme olmadığını gören hastane yetkilileri, 18 Mayıs'ta hastayı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Sebahat Tığlı'nın oğlu Murat Tığlı hastanenin dahiliye uzmanı B.Ö. ve sorumluluğu bulunan diğer hastane çalışanları ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunurken, kadın tedavi gördüğü hastanede 47 gün sonra hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan ailenin Avukatı Hasan Singil, yaptıkları şikayet üzerine inceleme ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Singil, hastaya Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Eskişehir'de özel bir hastanede bulunan ortopedi bölümünde bir ameliyat için hastaneye yatırılan hastaya yanlış kan grubuna ait bir kan verildiği için hasta yoğun bakımda uzun süre kalmıştı. 47 gün süren yaşam mücadelesi maalesef bugün olumsuz şekilde sonuçlandı ve hastayı kaybettik. Doktorlarla yaptığımız görüşme sonucunda hastanın yapılan tüm müdahaleye rağmen yanlış kan verilmesinden dolayı hayatını kaybettiğini öğrendik. Hastanede bulunan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Soruşturma halen devam etmektedir. Soruşturmanın sürecine göre kusuru bulunan, ihmali bulunan sağlık çalışanları hakkında ceza davaları açılarak, cezalandırılacaklarından bizim şüphemiz yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber