Fırat, seçilirse İstiklal Marşı okuyacak mı?

HDP TBMM Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, meclis başkanı seçilirse eğer İstiklal Marşı'nı okuyup okumayacağına ilişkin, "Hiçbir arkadaşımızın İstiklal Marşı'yla bayrakla bir sorunu yok. İçerik olarak belki karşı çıktığımız noktalar olabilir" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2015 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fırat, seçilirse İstiklal Marşı okuyacak mı?

"HİÇBİR ARKADAŞIMIZIN İSTİKLAL MARŞI'YLA BAYRAKLA BİR SORUNU YOK"

Meclis'te milletvekili yemin töreninde HDP'li milletvekillerin İstiklal Marşı'nı okumadığı hatırlatılarak, Meclis Başkanı seçilirse İstiklal Marşı'nı okuyup okumayacağının sorulması üzerine Fırat, şunları kaydetti:

"Ben İstiklal Marşı'nın bütün kıtalarını bilmiyorum. Ezberimde değil ama 12 Eylül zindanlarından geçmiş olanlar, yalnız o şimdi okuduğumuz kıtayı değil, tümünü ezberlemek zorundalardı. Yoksa sopa eşliğinde onu öğreniyorlardı. O bakımdan tabi ki İstiklal Marşı'nı sopa ile öğretmenin veya dayakla özdeşleştirmenin de çok faydalı olmadığını bu şekilde de görmüş oluyoruz. Bu onun bir tezahürü de olabilir. Yoksa ben şuna inanıyorum; hiçbir arkadaşımızın İstiklal Marşı'yla Bayrakla bir sorunu yok. İçerik olarak belki karşı çıktığımız noktalar olabilir. Yalnız bunu HDP'li milletvekillerine yapmak gerekmez, diğer siyasi partilerinde zaman zaman İstiklal Marşı'nın içeriğiyle ilgili söylemleri olmuştur. Tasvip etmedikleri cümleler olmuştur ama İstiklal Marşı'nı bugünkü şartlar içerisinde değil, o günkü şartlar içerisinde Akif nasıl yazmıştır, ne anlamda yazmıştır ona bakmak lazım. Bu çok da önemsenecek bir şey değil. Herkesin sesi çok güzel değil, herkes müziğe de çok fazla aşina değil benim gibi. Dolayısıyla da mühim olan ona karşı saygı duruşunda bulunmaktır. Esas olan budur ama mutlaka İstiklal Marşı söylenecek diye bir şey yaparsanız o zaman 12 Eylül zindanlarını hatırlatmış olursunuz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber