Diyarbakır'da PKK'lı haraç çetesine baskın

Terör örgütüne gelir sağlamak amacıyla iş adamlarından tehditle haraç istedikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 10'u tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2015 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da PKK'lı haraç çetesine baskın

Terör örgütüne gelir sağlamak amacıyla iş adamlarından tehditle haraç istedikleri öne sürülen 11 şüpheliden 10'u tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ergani Cumhuriyet Başsavcılığınca 26 Haziran'da Diyarbakır ve Ergani ilçesinde terör örgütü mensuplarınca örgüte finans kaynağı sağlandığı iddiasıyla 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği anımsatıldı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıldığı belirtilen açıklamada, 7 tabanca, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silaha ait 9 şarjör ve 733 fişek, 2 av tüfeği, 135 G-3 piyade tüfeği fişeği ile 13 cep telefonu ve SIM kart ele geçirildiği kaydedildi.

Operasyonda 11 şüphelinin gözaltına alındığı, M.S'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bilgisini yer verilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Savcılıktaki sorgularının ardından M.Ş, S.K, E.Ö, H.A, S.K, H.A, K.Ü, M.A.A, F.K ve Y.Ç, tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi. 10 şüphelinin 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'suç örgütüne yarar sağlamak maksadıyla yağma', 'suç örgütünün oluşturduğu korkutucu güçten yararlanarak yağma', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçundan tutuklanmalarına karar verildi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber