TSK'dan öğrenci kaçırma yöntemi

Savcılık, Paralel örgütün TSK'ya 'şok mangası' sistemiyle sızdığı bilgisine ulaştı. Buna göre örgüt "Puan silme, düşük not, yemek vermeme, foseptikte yatırma, kirli su içirme" gibi yöntemlerle öğrencileri kaçırtarak kendi yanlılarının önünü açtı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Haziran 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'dan öğrenci kaçırma yöntemi

Helin Şahin

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapının TSK'ya sızmasına dair önemli detaylara ulaştı. Paralel Devlet Yapılanması (PDY) lideri Fetullah Gülen'in talimatıyla 1971 yılından bu yana askeriye içinde örgütlenen yapının "Şok mangası" yöntemiyle sızmaya çalıştığı tespit edildi. Buna göre örgüt "Puan silme, düşük not verme, yemek vermeme, foseptikte yatıp kalkma, dikenler içinde yatıp süründürme, kirli su içirme" gibi yöntemlerle askeri öğrencileri kaçırtarak yerine kendine yakın öğrencilerin alınmasını sağladı. Cumhuriyet tarihinde Harp okullarından en çok öğrencinin 2007-2013 arasında atıldığı kaydedildi. Bu tarih aralığının ise PDY'nin orduya en fazla sızma yaşadığı dönem olarak kayda geçti. Ankara Başsavcılığı, 17-25 Aralık yargı darbesi girişiminden sonra deşifre olan Paralel Devlet Yapılanması'nın askeri ayağına dair soruşturmada önemli bilgilere ulaştı.

Ergenekon ile hız kazandı

Ankara savcılığının yürüttüğü soruşturmada önemli bir aşamaya gelinerek, Paralel Yapı'nın askeriye içine nasıl sızdığına dair önemli bilgi ve belgelere ulaşıldı. Bu kapsamda, Harp okullarının tamamında 2007-2013 yılları arasında atılan öğrenci sayısı önceki yıllarda atılanlardan daha fazla olduğu saptandı. 6 yıl içinde yapılan bu Cumhuriyet tarihinin en büyük atılmalarının ana sebebinin sivil liselerden harp okullarına öğrenci alıp PDY'nin askeriye içinde kadrolaşmasını sağlamak olduğu kaydedildi. Ergenekon soruşturmalarının başladığı tarihe denk gelen "en büyük sızma" projesi kapsamında, Askeri liselerden öğrenci alan Harp okulları 2008'den itibaren sivil liselerden de öğrenci almaya başladı. Bu tarihten sonra Askeri liseden Harbiye'ye geçenlerin oranı düşerken, Harp okuluna sivil liseden alınan öğrenci sayısının da hızla arttı. Gülen kadrolaşabilmek için ise Harp okullarının puanlarının düşürüldüğüne dair somut delillere yer verilen soruşturma dosyasında, sivil liselerden çok kişinin mülakata gelmesi sağlanarak kadrolaşmanın tamamlandığı aktarıldı.

BASKIYA DAYANAMAYANLAR KAÇTI

Soruşturma dosyasına göre PDY imamlarının baskılarına dayanamayan birçok öğrenci Harp okulu ile ilişkisini kesti. İlişiği kesilenlerden ayrıca tazminat istendi. Böylece üniversite eğitimlerine geç devam edebilen öğrenciler ciddi bir şekilde mağdur edildi. Sivil liselerden gelen PYD mensuplarına el altından sınavdan önce soruların verildiği, cevap kağıtlarında düzeltmeler yapılıp yüksek not almalarının sağlandığı tespit edildi. Askeri liseden gelenlere ayrımcılık yapılıp harbiye ile ilişikleri kesilmeye zorlanmasının sebebinin ileride Kurmay subay olmalarını önlemeye yönelik olduğu belirlendi. Yine, birçok kişinin GATA 'daki PDY mensuplarınca sağlık yönünden "askerliğe uygun değildir" denilerek çürüğe sevk edildiği belirtildi. GATA'da ciddi oranda PDY yapılanmasının olduğu belirtildi.

14 İŞKENCE YÖNTEMİ

İddiaya göre, kadrosunu sağlama almaya çalışan PDY'nin askeriye içindeki imamlarının Harp okullarına Askeri liseden gelenlere baskı uygulayarak Harbiye'den atmaya zorladılar. Askeri liseden gelenlere "şok mangası" uygulandığına dair önemli bulgular elde edilen soruşturma dosyasında, PDY'nin askeriye içindeki imamlarının uyguladığı "şok mangası" yöntemleri madde madde şöyle sıralandı:

1-Mobbinge

2-Disiplin işlemleri yapılıp Harbiye ile ilişikleri kesildi.

3- Puan silme ve düşük not verme ile kişiler başarısız gösterildi.

4- Azarlama.

5- Ağır eğitim yaptırma.

6- Yemek vermeme.

7- Foseptikte yatıp kalkma.

8- Uykusuz bırakma, yorma, havasız alanda tutma.

9- Diğer öğrencilerden ayrı tutup ayrımcılık yapma.

10- İzne göndermeme.

11- Dikenler içinde süründürme.

12- Kirli su içirme.

13- Diğer kişilerin bu mangadakilerle konuşmasını yasaklanma.

14- Her türlü hareketleri hakkında bilgi toplayıp diğer öğrencilerden ispiyonlamasını isteme.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber