Başkent'te koalisyon trafiği başlıyor

Ankara, siyasette sıcak bir hafta yaşıyor. Bugün ve yarın Meclis Başkanı seçimine kilitlenecek olan başkentte, perşembe gününden itibaren koalisyon arayışlarına yönelik yoğun bir trafik başlayacak

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 30 Haziran 2015 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkent'te koalisyon trafiği başlıyor

Volkan Yanardağ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilecek. Davutoğlu, görevi aldıktan sonra Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere ziyaretlerde bulunacak.

NABIZ YOKLANACAK

İlk tur ziyaretlerde doğrudan hükümet programı, bakanlık dağılımı gibi konulara girilmeyecek. Partiler karşılıklı olarak nabız yoklayacak ve birbirlerini tartacak. Davutoğlu, ilk tur ziyaretlerin ardından kurmaylarıyla bir araya gelecek. Bu süreçte partiler ile koalisyon görüşmelerini yürütecek heyetleri oluşturacak. Davutoğlu'nun ikinci bir tur yaparak sadece koalisyon kurmayı düşündüğü siyasi parti liderleriyle bir araya gelmesi de planlamalar dahilinde. Davutoğlu, yakın ekibine CHP ve MHP ile ilgili çalışma yaptırıyor. Bu iki partinin seçim beyannameleri, parti programları, tüzükleri, liderlerin söylemleri AK Parti'nin program ve söylemleriyle karşılaştırılıyor. Yapılan ayrıntılı analizlerden çıkan sonuçların, partilere gidecek heyetlerin işini kolaylaştırması amaçlanıyor.

DEVRİ SABIK MESAJI

Koalisyon görüşmelerinde seçim öncesi yaşananların geride kaldığını, artık yeni bir dönemin başladığını vurgulayacak olan Davutoğlu, "devri sabık" yapılmasına izin vermeyeceği mesajını muhataplarına iletecek. Davutoğlu, her türlü istişareye, hesaplaşmaya, muhasebeye açık olduklarını da kaydedecek. Davutoğlu görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumunun tartışmaya açılmasına izin vermeyecek. Erdoğan'ın halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğu ve meşruiyetinin tartışılmasının söz konusu dahi edilemeyeceğinin altını çizecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber