Milli Saraylar'dan işitme engellilere özel çalışma

Yılda yaklaşık 1 milyon 200 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan TBMM Milli Saraylar, engelli ziyaretçiler için özel turlar düzenleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2015 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Saraylar'dan işitme engellilere özel çalışma

Her yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan TBMM Milli Saraylar, engelli ziyaretçiler için yeni bir uygulama başlatıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, TBMM Milli Saraylar'a bağlı Dolmabahçe Sarayı'nda her ayın ilk pazartesi, Beylerbeyi Sarayı'nda ise her ayın ikinci pazartesi günü, işitme engelliler için özel turlar düzenlenecek.

Gezi organizasyonlarının gerçekleştirilmesinde, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının talep ve önerileri de dikkate alınacak.

- İşitme engelli Muharrem'in ablası sarayları anlatacak

İşitme engellilere hizmet verecek olan ekipte, sosyal sorumluluk projesi olarak yayınlanan, "Duyan Eller" kampanya filminin kahramanı Muharrem'in ablası Özlem Yazgan da yer alıyor. TBMM Milli Saraylar'da rehber olarak görev alan Yazgan, ziyaretçilere sarayların tarihini anlatacak.

Turlar, TBMM Milli Saraylar Rezervasyon Birimi'ne 0212 3272626 numaralı telefondan yapılacak başvurular sonucu oluşturulan gruplarla gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber