K12 Online Eğitim Platformlarına ücretsiz erişim

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2015 18:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
K12 Online Eğitim Platformlarına ücretsiz erişim

Milli Eğitim Bakanlığı adına Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ve SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eti arasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde evde eğitim hizmeti verilen öğrenciler için K12 Online Eğitim Platformlarına ücretsiz erişim sağlanmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde yaptığı konuşmada Güngör, "Çeşitli sebeplerden dolayı evde ya da hastanede eğitim gören, okul dışında eğitim gören öğrencilerimiz var bizim özel eğitim kapsamında. Bu öğrencilerimiz rahatsızlıkları dolayısıyla örgün eğitim programına devam edememekte ancak biz onların evlerine ya da hastanelerine öğretmen göndererek eğitimlerini sürdürüyoruz. Bu eğitim ortamlarını ve imkanlarını zenginleştirecek bir imkanı bize sundu SEBİT Genel Müdürümüz. Bugün burada o imkanın protokolünü imzalayacağız. Bu protokol çerçevesinde bizim evde ve hastanede eğitim gören öğrencilerimiz bu fırsatla hiçbir ücret ödemeden bu eğitim portalinden istifade edecekler. Bu eğitim portalinin zengin içeriğinden istifade ederken de evlerinde ya da hastanede kısıtlı dünyalarındaki problemi de bir nevi bir toplumsal sorumluluk projesi sayesinde aşmalarına yardımcı olacak bir ön adım atıyoruz" ifadelerini kullandı.

SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Eti ise SEBİT kuruluşunun 1988 yılına kadar gittiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Aslında 1988 yılında aslında Türkiye'de eğitimde fırsat eşitliğini yaratmak üzere kurulmuş bir şirket. Türk Telekom bünyesinde çalışıyoruz ve uzaktan eğitimde ve üniversite öncesi eğitimde sadece Türkiye'de değil, dünyada da çözümlerimizle bu fırsat eşitliğini yaratmaya çalışıyoruz. Bugünkü bu protokolümüzle de hem okula gidemeyen, evinde ya da hastanede tedavi gören çocuklarımıza aslında en güzel şekilde bu fırsat eşitliğine getirebildiğimiz için çok büyük onur duyuyoruz. Umarız bu işbirliği daha ileri safhalara da giderek daha fazla katkı yapabileceğimiz bu çocuklarımız için çalışmalara doğru yönelecektir."

İçerikle ilgili de bilgi veren Eti, "Ders yazılımları 'Vitamin' bizim bir ürünümüz. Lisede de 'Lisego' ürünümüz var. Bununla birlikte okul öncesinde 'Buki' diye, İngilizce öğrenen çocuklar için ilk 4 yıl için İngilizce ürünümüz mevcut. Bütün bu ders yazılımlarını fen, matematik, sosyal, Türkçe, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya bütün bu ana derslerin aslında uzaktan tüm konularını girip, derslerini takip edebileceklerini ve bir şekilde geri kalmadan müfredatı takip edebilecekleri aslında elimizdeki tüm içerikler diyebiliriz."

Eti, ayrıca programın müfredatla uyumlu olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Güngör ve Eti, evde eğitim hizmeti verilen öğrenciler için K12 Online Eğitim Platformlarına ücretsiz erişim sağlanmasına ilişkin işbirliği protokolünü imzaladı.

EKİM 2014 İTİBARİYLE 4 BİN 517 ÖĞRENCİ EVDE EĞİTİM HİZMETİNDEN YARARLANIYOR

Öte yandan Ekim 2014 itibariyle 4 bin 517 öğrenci evde eğitim hizmetinden yararlanıyor. 2007 - 2008 eğitim-öğretim yılından bugüne kadar evde eğitim hizmeti alan toplam öğrenci sayısı ise 19 bin 210.

İşbirliği çerçevesinde okulöncesi, ilkokul öğrencileri ile ortaokul ve lise öğrencileri K12 Online Eğitim Platformlarından ücretsiz olarak yararlanabilecek. Söz konusu hizmetin sağlanabilmesi için öğrencilerin www.vitaminegitim.com/ozelogrenci adresinden üyelik işlemlerini yapmaları gerekecek. Üyelik işlemini tamamladıkları an itibariyle bu hizmetten yararlanmaları mümkün olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber