İşçi alımında, sözlü sınavlar 7 gün içinde açıklanmak zorunda

İŞKUR'un yaptığı belirlemeye göre, işçi alımlarında sınav sonuçları 7 gün içinde açıklanmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Temmuz 2015 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşçi alımında, sözlü sınavlar 7 gün içinde açıklanmak zorunda

30 Haziran'da, TCDD'nin 7 ayı aşkın bir zamandır süreci devam eden işçi alımına değinmiştik. Ancak TCDD hala sonuçları açıklayabilmiş değil.

TCDD'nin adayları umursamayan bu tavrından dolayı bazı adaylar hem KPSS tercihlerine yerleşecek hem de TCDD'nin işçi alımına...

Diğer taraftan işçi alımlarını düzenleyen ve Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te sınav süreciyle ilgili bir çok belirleme yapılarak takdire dayalı uygulamalara son verilmek istenmiştir. Bazı örnekler şu şekilde

SINAV 30 GÜN İÇİNDE YAPILMALI

Yönetmeliğin 17. maddesine göre, İŞKUR aracılığıyla işçi alan bir kurum, İŞKUR'un aday listelerini bildirmesinden itibaren 30 gün içinde sınav yapmalıdır. İlgili hüküm şu şekildedir:

"(2) Sınav, kamu kurum ve kuruluşlarınca, Kurum tarafından gönderilen listelerin ulaşmasını müteakip otuz gün içinde yapılır."

SONUÇLAR 7 GÜN İÇİNDE AÇIKLANMALI

19. maddesinde önemli bir başka belirleme daha yapılmıştır. Belirleme şu şekildedir:

"Yapılan sınav sonucunda, asıl ve yedek liste belirlenir. Sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren yedi gün içinde talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşları tarafından herkesin görebileceği bir yere asılmak, varsa internet sitesinde ilan edilmek suretiyle açıklanır. Sonuçlar sınava giren adaylara ayrıca yazılı olarak bildirilir. Sınavda başarılı olan adayların sınav sonuçları iadeli taahhütlü posta ile gönderilir."

İTİRAZLAR 7 GÜN İÇİNDE YAPILIR, 10 GÜN İÇİNDE SONUÇLANDIRILIR

Yönetmeliğin 20. maddesi şu şekildedir:

"Madde 20 - (1) Adaylar, sonuçların tebliğinden itibaren yedi iş günü içinde sınav kuruluna itiraz edebilir. Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde sonuçlandırılarak, nihai karar itiraz sahibine iadeli taahhütlü posta ile bildirilir."

İşçi alım yönetmeliği, daimi işçi alan tüm kamu kurumlarını kapsamaktadır. Dolaysıyla hem TCDD'nin hem de diğer kamu kurumlarının, Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan bu hükümlere uyması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber