Mimarlar Odası'nın kaçak restoranına yıkım göründü

Mimarlar Odası'nın 5'inci katında yer alan kaçak restoran hakkında belediye ekipleri işlem başlattı. 2 gündür süren çalışmada projeye aykırı bölümlerin tespiti yapıldı. Restoran imara uygun hale getirilmez ise yıkım kararı alınacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Temmuz 2015 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mimarlar Odası'nın kaçak restoranına yıkım göründü

Kaan Zenginli

STAR'ın gündeme getirdiği Mimarlar Odası'nın kaçak restoran ve iskansız binası ile ilgili belediye işlem başlattı. Beyoğlu Belediyesi ekipleri önceki gün binaya giderek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde uygunsuz durumlar tespit edildi. Dünde devam eden incelemeler sonrası bina hakkında zabıt tutuldu. Alınan bilgiye göre Mimarlar Odası kaçak restoranını yıkılarak yeniden imara uygun hale getirilmesi gerekiyor. Ayrıca lokal ruhsatı bulunan ancak işletme ruhsatı bulunmaya restoranın imara uygun hale getirilerek yeniden ruhsatlandırılması istenecek. Şayet gerekli durumlar yerine getirilmez ise restoran kapatılarak yıkım kararı gündeme gelecek. Konuyla ilgili rapor 2 gün içinde tamamlanacak. Mimarlar Odası ise hala iskansız bina ve kaçak restoranı hakkında açıklama yapmadı.

Mimarlar Odası sus pus

3'üncü Köprü, Marmaray, 3'üncü Havalimanı gibi Türkiye'yi uçuracak projeler hakkında durdurma kararı veren Mimarlar Odası'nın kendi merkez binası kaçak çıkmıştı. İskanı olmayan binanın 5'inci katında yer alan restoranın imara aykırı olarak inşa edildiği ve lokal ruhsatı ile işletildiğini STAR gündeme taşıdı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın iftar sofrası hakkında asılsız iddialarda bulunarak 'Saray'da kişi başı iftar 200 lira' gibi açıklamalarda bulunan Mimarlar Odası'nın kendi merkez binasında yaşanan skandal gündeme bomba gibi düştü. Asli görevi dışında her konuda görüş bildiren Mimarlar Odası'nın en üst katındaki restoranda bir kişilik iftar'ın 200 lira olduğunu ortaya çıktı. Oda'dan halen bir açıkmala gelmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber