Alkolmetre cihazları artık hata yapmayacak

Sürücülerin 'hatalı' diye tepki gösterdiği alkolmetreler yenileniyor. Cihazlar hata payını en aza indirecek uluslararası standartlara göre düzenlenecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Temmuz 2015 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alkolmetre cihazları artık hata yapmayacak

MİRAY ÇİMEN

SÜRÜCÜLERİN hatalı ölçüm yaptığı gerekçesiyle sıkça şikayet ettiği alkolmetre cihazlarına yeni standart geliyor. Cihazlardaki hata payı, cihazların üretiminde uygulamaya girecek yeni standartlarla en aza inecek. Hükümet can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendiren ölçüm cihazlarına yeni standart getiriyor. Bu cihazlarla yapılan ölçümler artık daha hassas ve doğru olacak.

TANSİYON ALETİNE DE...

Alkolmetrelerin yanı sıra, tansiyon, şeker, ısı ölçer gibi sağlık sektörüne ilişkin cihazlar için de 'hasas standart' şartı getirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Verimlilik Stratejisi ve Eylem Planı ile Ulusal Metroloji Stratejisi ve Eylem Planı hazırlandı. Planlar dün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Verimlilik haritası çıkıyor

BAKANLIK ayrıca, Türkiye'nin Bölgesel ve Sektörel Verimlilik Gelişim Haritası da çıkarılacak. Öte yandan kadınların işgücüne katılımını arttırmaya ve çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik de çeşitli projeler geliştirilecek.

Yerli üretime destek

kullanım özelliği açısından can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendiren birçok cihaz yeni kriterlere bağlanacak. Sağlık sektöründe kullanılan tansiyon, şeker, ısı ölçer gibi tıbbi cihazlarla ısı sayaçları, otomatik tartı gibi birçok alete de uluslar arası standartlara getirilecek. Yerli üretiminin yapılabilmesi için de destek verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber