Suriye sınırında alarm

Suriye sınırında çatışmaların sürmesi nedeniyle Gaziantep-Kilis hattında önlemler artırıldı. Zırhlı birlikler ve hava savunma sistemleri sınır hattına konuşlandırıldı. Diyarbakır'a 20 adet savaş uçağı takviye gönderildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Temmuz 2015 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriye sınırında alarm

Hükümetin IŞİD tehdidi altındaki bölge için tedbir almasını istemesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teyakkuza geçti. Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan gönderilen çok sayıda tank, hava savunma sistemleri, zırhlı muharebe araçları ve askeri personel 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından Suriye sınırına konuşlandırıldı. Gaziantep-Kilis sınır hattının sorumluluğunu üstlenen tugay yaklaşık 190 kilometrelik güzergahı koruyor.

FIRTINA OBÜSLERİ SINIRDA

Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Dağ ve Çobanbey hudut karakolları çevresine ve Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı yakınına zırhlı birlikler yerleştirildi. Sınır hattına 40 kilometre menzile sahip yerli üretim fırtına obüsleri konuşlandırıldı. Askeri personel, ayrıca 360 derece kamera kaydı yapabilen kobra zırhlı muharebe araçlarıyla sınır hattında devriye görevi yapıyor.

DİYARBAKIR'A 20 F-16 GÖNDERİLDİ

Diyarbakır'da konuşlu 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'ne olası müdahale için Amasya Merzifon, Eskişehir ve Balıkesir'den 20 adet F-16 savaş uçağı takviyesi yapıldı. 8. Ana Jet Üssü'nde konuşlu bulunan savaş uçakları her gün Irak ve Suriye sınırlarında aralıksız keşif uçuşları yapıyor.

HAVA ÜSLERİNDE İZİNLER KALDIRILDI

Keşif uçuşu yapan savaş uçaklarının tam mühimmatlı ve 'Vur' emri ile havalandıkları, karşılaşacakları her türlü olumsuzluğa anında müdahale yetkisi aldıkları belirtildi. Suriye sınırında yaşanan hareketlilikten dolayı üslerde izinlerin kaldırıldığı ve her an her türlü olumsuzluğa karşı hazır beklenildiği bildirildi. Askeri yetkililer, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16 savaş uçaklarının sınır boyunda çektiği görüntülerin Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında an be an izlendiğini dile getirdi.

GÖRÜNTÜLER KARARGAHA İLETİLİYOR

Keşif uçuşlarının yanı sıra Irak ve Suriye sınırında 24 saat süreyle İnsansız Hava Araçları (İHA) ile uçuşlar yapılarak istihbarat toplanıyor. Ayrıca son günlerde eğitim uçuşlarının da sıklaştığı ve geceleri sınır güzergahında olası sıkıntılara karşı 6 savaş uçağının nöbete kaldığı belirtildi. Nöbete kalan savaş uçakları her an yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edecek şekilde tam mühimmatlı olarak üslerinde bekliyor.

ASKER SINIRDA HENDEK KAZIYOR

Halep'e bağlı Cerablus kentindeki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini artırdı. IŞİD'in, Türkiye sınırına yakın bölgelere iş makineleriyle hendek kazma işlemi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber