Sahibinden satılık pasaportla insan kaçakçılığı

Kargo paketinden ise çoğunluğu Fransa pasaportu olmak üzere, Danimarka, Almanya, Hollanda, Litvanya, Finlandiya, Romanya, Norveç, İsveç ve Avusturya'ya ait 30 pasaport çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Temmuz 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahibinden satılık pasaportla insan kaçakçılığı

Müslim SARIYAR

İnsan kaçakçıları sınır tanımıyor. Kaçakçılar artık sahte pasaportları yurtdışından kargo yoluyla getirmeye başladı. İstanbul Kaçakçılık Suçları Şube Müdürlüğü Göçmen Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine geçtiğimiz günlerde İkitelli'de bulunan bir kargo dağıtım merkezinde operasyon yaptı. Kargoyla gelen pasaportları almaya gelen 58 yaşındaki Türk vatandaşı S.S., 31 yaşındaki K.A. ve 45 yaşındaki Fas uyruklu M.O. paketlerini teslim aldıktan sonra gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kargo paketinden ise çoğunluğu Fransa pasaportu olmak üzere, Danimarka, Almanya, Hollanda, Litvanya, Finlandiya, Romanya, Norveç, İsveç ve Avusturya'ya ait 30 pasaport çıktı. Pasaportlardan 19'unun çalıntı olduğu öğrenildi. Diğer pasaportların ise çalıntı kayıtlarının olmadığı, sahipleri tarafından çete elemanlarına satılmış olabileceği belirtildi. Özellikle havayolu ile kaçakçılık yapan insan kaçakçılarının yurtdışından getirttikleri pasaportları, Türkiye'den havayolu ile yurtdışına çıkmak isteyen göçmenlere 10-15 bin Euro'ya sattıkları öğrenildi. Kaçakçıların pasaport üzerindeki fotoğraflarda oynama yapmadıkları, benzer müşteriler buldukları ve müşteriler üzerinde makyaj, küçük çaplı estetik yaptırdıkları ortaya çıktı.

Kaçakçıların bu yolla elde ettikleri pasaportlarla göçmenleri genellikle turizmin yoğun olduğu illerdeki havalimanlarından çıkardıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber