Deneyde yaralanan öğrenci için öğretmene 1 yıl hapis istemi

Üsküdar'daki ortaokulda bir öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan deneyi yapan fen bilgisi öğretmeninin, 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2015 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Deneyde yaralanan öğrenci için öğretmene 1 yıl hapis istemi

Üsküdar'da 6. sınıf öğrencisi Mert Öztoprak'ın yaralanmasıyla sonuçlanan deneyi yapan fen bilgisi öğretmeninin, "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanmasına başlandı.

Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık öğretmen Mehmet Aslan ile deney sırasında yaralanan Mert Öztoprak katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık Aslan, olay tarihinde okulda deney yapmak için hazırlık yaptığını belirterek, şunları anlattı:

"Deney malzemelerini birbiri ile karıştırdım. Bu karışımı demir boruya koyarken birden parladı. Söz konusu parlamanın olması için deney malzemesinin suyla irtibatının olması gerekir. Çevrede su bulunması mümkün değildi. Malzemeyi koyarken üflemedim. Tükürükle de reaksiyon başlayabilir. Neden patladığını hala bilmiyorum."

Olayda yaralanan Öztoprak ise deney yapmak için hazırlık yaptıklarını söyleyerek, "Deney için hazırlanan karışımı kağıt üzerinde karıştırarak söz konusu demir boruya dökmeye başladım. Öğretmen herhangi bir güvenlik önlemi almadı. Bu arada elime dökülen kimyasal maddeleri üfleyerek borunun içine soktu. Birden bire parlama oldu. Ben yaralandım" dedi.

Mahkeme, Mert Öztoprak'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, yaralanmanın niteliği hakkında rapor alınmasını kararlaştırdı.

Sanığın olayda kusurunun olup olmadığının araştırılması için dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Üsküdar'da 3 Aralık 2014'te Ali Fuat Başgil Ortaokulu'nda fen bilgisi dersinde yapılan deney sırasında patlama olmuş, 6. sınıf öğrencisi Mert Öztoprak yüzü ve gözlerinden yaralanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, deneyi yapan fen bilgisi dersi öğretmeni Mehmet Aslan'ın, "taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber