MEB'den azınlık okulları öğrenci kaydı yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2015 12:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB'den azınlık okulları öğrenci kaydı yazısı

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü

Sayı : 16915068-10-E.6649558 - 28.06.2015
Konu: Azınlık Okulları

VALİLİĞİNE

(İl Milfi Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: a) 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu.

b) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Yönetmeliği.

Bilindiği üzere Azınlık Okullarında Türkçe ve Türkçe Kültür Derslerinde görevlendirilecek resmi okulda görevli öğretmenler ilgi (b) Yönetmeliğin 28 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin; "Türkçe ve Türkçe kültür dersi öğretmenleri, 20/5/1955 tarihli ve 6581 sayılı Azınlık Okulları Türkçe ve Türkçe Kültür Dersleri Öğretmenleri Hakkında Kanun hükümlerine göre okul müdürlüğünün teklifi, valiliğin onayı ile en fazla 5 yıl süre ile görevlendirilirler. Bu öğretmenlerin görev süreleri, valilikçe bir yıl daha uzatılabilir. Bunlardan biri, okul müdürlüğünün görücü alınarak valilikçe müdür başyardımcısı olarak görevlendirilir." hükmü doğrultusunda görevlendirilmektedir.

Azınlık okullannda Türkçe ve Türkçe Kültür Derslerinde görevlendirilecek öğretmenler ile müdür başyardımcısının seçiminde;

İl milli eğitim müdürlüğünce görevlendirme yapılacak okullar ve öğretmen branşları resmi okullara duyurulacaktır.

Bu okullarda görev almak isteyen Türkçe ve Türkçe Kültür Dersleri öğretmenleri görev almak istedikleri Azınlık Okullarının müdürlüklerine dilekçeyle başvuracaklardır. Okul müdürlüğünce uygun görülerek görevlendirmesi teklif edilen öğretmenlerin listesi milli eğitim müdürlüğüne bildirilecektir. Valiliklerce teklif edilen öğretmenlere çalışma izin onaylan düzenlenecektir.

Aynca ilgi (a) Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin bir numaralı alt bendindeki; "23/8/1923 tarihli ve 340 sayılı Kanuna bağlı Antlaşmanın 40 ve 41 inci maddeleriyle ilgisi bulunan okulların özellik göstermesi gereken hususları yönetmelikle tespit edilir. Bu yönetmelik, ilgili ülkelerin bu konulardaki mütekabil mevzuat ve uygulamaları dikkate alınmak suretiyle hazırlanır. Yönetmelikte belirtilmeyen hususlarda resmi okullar mevzuatı uygulanır. Bu okullarda yalnız kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocukları okuyabilir." hüküm gereği Azınlık Okullanna öğrenci kaydı, yalnız kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çocuklarının veli/vasileri tarafından Ekte yer alan Form doldurulmak suretiyle okul müdürlüğünün uygun görüşü ile gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Nabi AVCI
Bakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber