Erdoğan: Hükümetin kurulamaması halinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeşilay iftarında konuştu.

Haber Giriş : 03 Temmuz 2015 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Hükümetin kurulamaması halinde...

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bir Müslümanın ne alkolle, ne uyuşturucu ile ne de sigara ile işi yoktur olamaz. Bakıyorsun hoca koskoca profesör sigara alkol bunları hepsini götürüyor. Sonra kendini savunuyor. Sonra başkası yapınca 'bunları yapmamalısın' diyor. Ben medya ile bu konuda çok savaş verdim. Ben bu konuda bazı programlarda açık net tavrımı ortaya koyduğumda çok eleştirilere maruz kaldım ama bu mücadelem devam edecek.

Bu konuda bazı programlarda açık ve net tavrımı ortaya koyduğumda, çok eleştirilere maruz kaldım. Bu mücadelem devam edecek. Tüm bunlara rağmen inadına bir mücadele var.

KOALİSYON

Meclis'te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa zamanda kurulması için tüm siyasi partilerimiz bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemlerde tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir.

Türkiye'nin hükümet meselesi ile karşı karşıya kalmasını asla arzu etmezdim.

Milletimiz 7 Haziran'da görüşünü ortaya koydu.

Eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Kimse milletimizden korkmasın çekinmesin.

Yaşanan her gelişme bizim tespitlerimizin doğruluğunu teyit ediyor. Bu konudaki tekliflerimiz sağduyulu bir şekilde değerlendirilir umarım.

YEŞİLAY

Özellikle son başbakanı olduğum hükümet döneminde Yeşilay ve Kızılay'ın uluslararası camiada önemli bir yerde olabilmesi için çabalar harcandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber