CHP'li başkandan enişteye rezidans

CHPMilletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin Kadıköy'deki bir rezidansta daireleri olduğunun ortaya çıkmasının ardından, ailenin diğer fertlerinin de Ataşehir'deki başka bir rezidansta daireleri bulunduğu belirlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Temmuz 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li başkandan enişteye rezidans

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2010'da kendi arsası etrafındaki gecekonduları satın almaya başladı. Belediye meclis üyesinin de ortağı olduğu şirket tarafından teker teker alınan arsalar birleştirilerek 'Buz Rezidans' ismiyle proje oluşturuldu. Ayrıca Ataşehir Belediyesi'ne ait arsa da rekabet koşulları oluşturulmadan projeye dahil edildi. Arsaya yüksek imar izni alınarak inşaat başladı. Küçükbakkalköy'de, milyon dolarlık dairelerin yer aldığı projenin yeni sahipleri ise İlgezdi ailesinin enişteleri oldu.

İLGEZDİ ÇİFTİNİN ENİŞTELERİ

Battal İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin ile eşi Gamze İlgezdi'nin eniştesi Özer Çetin Şenyurt, 12 Ekim 2011'de 3 bin 340 metrekarelik arsanın sahibi oldu. Ayrıca Gamze İlgezdi'nin ablası Oya Şenyurt da bu satış işleminden bir gün önce 649 metrekarelik arsayı aldı. Lüks yaşam alanlarıyla karlı bir proje olan Buz Rezidans'ın yapımını da belediyeye yakınlığıyla bilinen Büyük Uzunlar İnşaat gerçekleştirdi. Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi ise iddiaların gerçek dışı olduğunu, 2009'dan bu yana defalarca müfettiş denetiminden geçtiklerini kaydetti. Gamze İlgezdi'nin siyasi başarısı nedeniyle eleştirilere maruz kalındığı öne sürülen açıklamada, İlgezdi başkan olmadan önce müteahhitlik yaptığını, verilemeyecek hesabı olmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber