Kılıçdaroğlu: MHP'nin tavrı kabul edilemez

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Teşekkür' ziyaretinde bulunan Deniz Baykal, "Artık görevimiz MHP'nin TBMM Başkanlığı'nı AKP'ye hediye eden bu tavrını kamuoyuna anlatmaktır" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: MHP'nin tavrı kabul edilemez

Meriç Tafolar

TBMM Başkanlığı seçiminde CHP'nin adayı olan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyaretinde bulundu. Yaklaşık yarım saat süren görüşmeye CHP'nin grup başkanvekilleri de katıldı. Alınan bilgilere göre Baykal, adaylık süreci ve seçimlerdeki tavırları nedeniyle Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini iletti.

Kılıçdaroğlu'nun, "İsterseniz kapalı grup toplantımızda tüm gruba teşekkürlerinizi sunabilirsiniz. Kürsüden hitap etmek isterseniz, bunu sağlayabilirim" dediği belirtildi. Ancak Baykal, bu öneriye teşekkür ederek, gerek olmadığını iletti.

MHP'ye ateş püskürdü

Baykal'ın konuşması sırasında, MHP'nin 4. turdaki tavrı nedeniyle bu partiyi sert bir biçimde eleştirdiği öğrenildi. Baykal'ın "MHP'nin tavrı kabul edilemez. Artık parti olarak yapılması gereken, TBMM Başkanlığı'nı AKP'ye hediye eden MHP'nin bu tavrını kamuoyuna ve parti tabanımıza anlatmaktır" dedi. Görüşmede, MHP'nin son turdaki tavrı nedeniyle pişman olan MHP'li milletvekillerinin bulunduğu, MHP tabanından CHP yönetimine yoğun telefonlar geldiği belirtildi.

Gruba birlikte geçtiler

Görüşmenin ardından Baykal ve Kılıçdaroğlu, partinin basına kapalı grup toplantısına birlikte geçti. Kılıçdaroğlu ve Baykal toplantıda oylamalara geçilmesinin ardından, salondan birlikte ayrıldı. Daha sonra Baykal, Meclis'teki odasına gitti.

Fireler aranıyor

CHP yönetimi, Baykal'a 4 turun tamamında oy vermeyen isimleri arıyor. Kulislerde, Baykal'a oy vermeyen isimlerin bulunması durumunda haklarında disiplin sürecinin başlatılabileceği ifade ediliyor. Ancak, parti yönetiminde bir kesim, "Gizli oylamayla yapılan seçimlerde fireleri bulamayız. Oylama öncesinde daha dikkatli davranabilirdik" görüşünü savunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber