Nerede dolu orada 'seyyar kaportacı'

'Gezici boyasız göçük düzeltme ekipleri' yani seyyar kaportacılar dolu mağduru araçlardaki hasarı tamir ediyor. İşlemin maliyeti ise 600 ila 2 bin TL arasında.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Temmuz 2015 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nerede dolu orada 'seyyar kaportacı'

'GEZİCİ boyasız göçük düzeltme ekipleri' olarak adlandırılan seyyar kaporta ustaları, hava durumunu takip ederek geçimlerini, dolunun etkili olduğu yerlerden sağlıyor. Özellikle son yıllarda etkili olan dolu yağışı nedeniyle araçlarda meydana gelen küçük göçükler, Türkiye'nin pek çok yerinde yeni bir sektör oluşmasını sağladı. 'Gezici boyasız göçük düzeltme ekipleri' dolu darbeleri sonucu boyanın zarar görmediği araçtaki göçükleri, özel el aletleriyle orijinal yüzeye zarar vermeden gideriyor. Bursa'dan Bilecik'e gelen kaporta ustalarından Yusuf Bal, yaptıkları işlemleri şöyle anlattı:

Şehir şehir geziyorlar

"Genel olarak boyasız yani orijinal boyalı araçlara bakıyoruz. Dolunun hasar yaptığı hemen hemen her yerde çalıştık, hasarları giderdik. Geçen ay Balıkesir'deydik. Bir haftadır da dolunun etkili şekilde olduğu Bilecik'teyiz."

1.5 günde düzeltiyor

KAPORTA ustası şu bilgileri de verdi: "Bu işlem yurtdışında da yapılıyor. Göçük düzeltme işlemi, araca ve hasarın durumuna göre ortalama 1-1.5 gün sürüyor. Hasara göre günlük iki veya üç araç onarıyoruz. Aracın hasarına göre maliyeti 600 ila 2 bin lira arasında değişiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber